Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mohla mohla mít nakročeno k opravdu velkému výsledku. "Od zlého k dobrému je to vždycky těžší než naopak." Tentokrát jádro pudla vězí ve slabé rytmizaci vyprávění (což se ještě dá tv projektu odpustit) a scénáristicky poměrně elementárních dialozích bez bohatších vazeb ve stavbě příběhu. Hudba se snaží odvyprávět to, na co scénář úplně rezignoval, a navodit atmosféru i bez hudebních motivů. Děvucha naštěstí nechá oku spočinout nejen na svých červených rtech, což u generace dětí zakládá na následování vzoru či na planá očekávání. Hvězdičky patří pohádce prosté obvyklého pitvoření, mínusy malé invenci v obrazném vyjadřování. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že Jirka Strach prostě pohádky neumí, že to není jeho parketa. Být kratší, líbila by se mi z jeho pohádek tak Probuzená skála a druhá půlka Šťastného smolaře. A už asi tuším, proč mne tak nebral, jako mé kolegy a známé, Anděl Páně. U této pohádky jsem měl chvílemi pocit, že koukám na Princeznu ze mlejna. Voják, místo Élišky kovářovic napohled vyžilá dcera, podobné kulisy... Některé amatérské herecké výkony a podivné repliky. Táňa Pauhofová jako vždy dřevěná. Scénář zbytečně natahovaný. Jak je u Stracha zvykem, dokonalá výprava a kulisy, dokonce opět podzemí, ale jen samotná výprava nenahradí chybějící a potřebné ingredience. Kýčovité scény - proč? A na pohádku až moc smyslných a erotických narážek (Jak chcete dítěti vysvětlovat, že se vojáci nesmějí zakletých dívek na loži dotknout?), navíc nahotinka v jezeře mi v pohádce přijde už moc. Naprosto zbytečná scéna. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skřípu zubama, nejdříve slušný začátek, pak pomalý rozjezd a pak už jen dojezd. Pominu spoustu faktických hrubých chyb (Kovář s takovou vilou? , ...). Suché dialogy a scénář, vyloženě hloupá hlavní zápletka s brutální proměnou charakteru Molnárové. I když mi to přišlo lépe zpracované, než pohádky Trošky, stejně to nestálo za moc. Popravdě nevím proč jsem to dokoukal do konce. Dávám 40% = 2-/5 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sexuální zdrženlivost nad sůl a pak s nezištností nejdál dojdeš.. Není důvod bečet se stádem, já si to užil i díky drobnostem jako jsou spisovná čeština, využití půvabů exteriérů či takový ten Erben-Panklová nádech živočišnosti. A věřte mi, raději se budu o Vánocích dívat na tisíc nahých sexy prdelí než žvatlavého čertíčka Mádla.. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, která v sobě něco má, kvůli čemu ji nemůžu zavrhout jako mnoho českých novodobých pohádek. Prostě má svou vlastní atmosféru, která se nepodobá žádné pohádce, kterou jsem v poslední době viděla. Přitom má děj jednoduchý jak facka a ten Dyk je vážně taky na facku, ale nechápu, proč se místním chlapům nelíbila Anička, mně připadala krásná. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)

Reklama

Reklama