Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (219)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

No žádná bomba to sice nebyla a když to porovnám s klasickými pohádkami na jaké jsem se díval jako malý,tak je to docela hustý, kam až se filmový vývoj posunul... V sedmi letech bych to asi moc nepobral,ale na druhou stranu dnešní děti jsou už taky o dost jiné, než jací jsme byli my, takže trocha moderních prvků (nahá hlavní hrdinka, poprava, omamné látky ve víně...) vůbec neškodí. Strašně se těším na to, až Jiří Strach konečně dostane k dispozici větší rozpočet a ukáže nám svůj talent naplno... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebyla plnohodnotná, plnokrevná pohádka. Spíše takový slepenec známých pohádkových motivů, který držel pohromadě jen taktak. Tím to ale nechci úplně odsoudit, jen se domnívám, že tento kousek nebude patřit do zlatého fondu. Dá se to vidět, ale stačí jednou. Ještě bych mohl dodat, že forma byla lepší než obsah. Tři životy - tři hvězdičky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pohádka, na kterou se lze podívat, nebyla nudná a nejednalo se o slátaninu typu Z pekla štěstí. Celkem zajímavý příběh, dobří herci, pěkné prostředí...Scéna na cvičišti vojáků je jako by inspirována kultovním kaprálem z S čerty nejsou žerty. Při celkovém hodnocení této pohádky (49%) bych se zastavil na 60, maximálně 65%. Podívat se na ni dalo, dokonce jsem ji sledoval s jistým zaujetím, ovšem vícekrát bych to vidět nepotřeboval (narozdíl od jiných, které jsem uvedl ve svém profilu). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nechápu bžilión remcalů, co si ztěžují že dneska se už vůbec netočí dobré pohádky... To přece vůbec není pravda, ona si většina lidí asi bojí uvědomit že "ty starý" pohádky jsou dobrý hlavně proto že na nich vyrůstali. Ona totiž pohádka je točená hlavně pro děti a těm je to že to nemá velkou výpravu a podobně celkem putna. Zkuste být lide zdejší při hodnocení pohádek vědomi si více věci že hodnocena jest pohádka a ne drama z koncentračního tábora. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, která v sobě něco má, kvůli čemu ji nemůžu zavrhout jako mnoho českých novodobých pohádek. Prostě má svou vlastní atmosféru, která se nepodobá žádné pohádce, kterou jsem v poslední době viděla. Přitom má děj jednoduchý jak facka a ten Dyk je vážně taky na facku, ale nechápu, proč se místním chlapům nelíbila Anička, mně připadala krásná. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama