Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Postavy sympatické, prostredie školy tak isto, pekná hudba, piano battle ako výborný nápad, taktiež mi sadlo zafarbenie filmu. V polovici to trochu stratilo tempo, potom ma to ale prekvapilo (keď už som si myslela, že viem o čo ide, prekvapilo ma to druhý raz) a finále bolo strhujúce. A Chou má talent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že klasickú Kórejskú melodrámu s jej neopakovateľnou atmosférou dokážu natočiť aj Číňania. edit 2023: Tak aj rokoch a na druhý pokus to stále dokonale funguje, až si hovorím, prečo som to videl len dvakrát, keď je to taká pecka. Znova som si užíval aj klavírne predstavenia, ktoré sú úchvatné. A keďže sa mi behom tých rokov z hlavy vyparila pointa, tak som bol znova príjemne prekvapený prerodom žánru filmu v druhej polovici. Tá zmena pôsobí prirodzene a film pozdvihuje o úroveň vyššie. Snáď len na konci som mal znova chuť, aby to pokračovalo ďalej, kľudne aj ďalšiu hodinu. Takže snáď si to tretíkrát pustím skôr ako za ďalších 12 rokov. 9/10. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla film, který by mi dovolil takhle si ho užít a rozplývat se nad ním. Pro mně bylo rozuzlení naprosto nečekané a o to více mě dojalo. Jay Chou ukazuje, že je mnohostranně nadaný a jde vidět, že si s tím vyhrál. Na hlavní hrdinku se mi také dívalo moc hezky. Je to pastva pro oči, uši i srdce. Závěrečná scéna je při nejmenším geniální. Nádherná podívaná, která snad neměla chybu. 5* ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

Tie kórejské filmy nie sú zlé.. som veľmi milo prekvapený a očarený vynikajúcim hudobným doprovodom... Na herecké výkony ázijských hercov sa ťažšie zvyká, tu ale boli na výbornú. Príbeh mal pár trhlín, ale pokiaľ sa človek nepustí do prílišnej analýzy časových osí a nechá sa iba unášať, tak je všetko ok... veľmi príjemné aj na opätovnú projekciu... 8/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ale však veď áno, ak nie je niekto v ázijskom romantickom filme smrteľne chorý, tak má aspoň astmu. Ale tu ma čakalo ešte väčšie prekvapenie na konci. Vcelku príjemný romantický film s nádhernou muzikou, sympatickými hercami a ten súboj klavírov som si pustila hneď niekoľkokrát a spomenula som si ešte na jeden môj obľúbený https://www.youtube.com/watch?v=1pjQ7qYQU90 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)
  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama