Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro milovníky Járy Cimrmana a pamětníky, kteří si rádi přeříkávají slavné scény či hlášky, je tu jedinečný dárek! Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak připravili ďábělskou směs nejslavnějších scén ze všech divadelních her, co jich jen o slavném JC v průběhu čtyřiceti let vzniklo. Proplujte Divadlem Járy Cimrmana stejně zvesela, jako Jára Cimrman proplouval staletími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

gombarix 

všechny recenze uživatele

DJC#∞. Nic moc jsem od toho nečekal a nevýrazný začátek mi tento předpoklad potvrzoval, ale jak spolu jednotlivé ukázky začaly čím dál více interferovat, dostalo to šmrnc, a závěrečný chaos byl dokonce dotažen k celkem slušné pointě. Leč dívá se na to s úsměvem trochu bolestným, když člověk vidí jak jsou někteří účinkující už doslova nad hrobem... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety se členové DJC pokusili o něco podobného s tím, že za zvuků Smetanova pochodu napsaného pro Shakespearovské slavnosti v Národním divadle pochodovali po jevišti v kostýmech z her a odříkávali jednotlivé hlášky. (Tomuto defilé navíc předcházel seminář složený z nepoužitých textů či delších verzí známých příspěvků). Toto pojetí je poněkud organičtější, ale už ne tak originální a některé části (např úryvek z Dobytí severního pólu) už opravdu působí jako pěst na oko. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to pouze nostalgické připomenutí bez větší originality. Abyste si ho užili, musíte navíc všechny Cimrmanovy hry dobře znát, jinak se nemá smysl o něco vůbec pokoušet. Je trochu smutné vidět, že má Vondruška problém souvisle mluvit, ale kdo by to měl chuť vytýkat? Cimrmani nejsou žádné veskrze geniální dílo. Ne všechny hry se vydařily na maximum, ne všechny vtipy vyznívají, jak mají. Přesto je to ale velká zábava a vidět záznam téhle vzpomínkové hry (s tím, že už nebude žádný další záznam v plné sestavě), na mě zkrátka funguje. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Mnohé scény bez svého komického kontextu prostě nevyzní... Navíc z Cimrmanových her se nedá vybrat ta nejlepší... Například dle mého nejlepší scéna vůbec, která byla v Blaníku, se v tomto výstřihu neobjevila vůbec... Avšak co musím ocenit, jsou téměř nenásilné přechody ze hry do hry, které mnohdy poskytly prostor pro další komické scény... "Je to pocestný?" "Není to pocestný" ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z toho co DJC vyprodukovalo je tahle směs nejlepších scén z her pod kterými je Jára da Cimrman podepsán o stupeň níže než samotná celovečerní představení. Nemůžeme totiž zapomínat, že nejlepší a nejvtipnější okamžiky se dají najít i v seminářích o které jsme byli v této rekapitulaci ochuzeni. Což nikomu nevyčítám, jelikož si nedovedu představit jak by to režisér představení organizačně vyřešil. Můj názor je jen ten, že pokud se budu chtít zasmát, sáhnu po nějaké osvědčené dvouaktovce (seminář + hra) či po Němém Bobšovi. 80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Záznam tohoto představení na DVD je bonus ke knize „Divadlo Járy Cimrmana – divadlo, které se proslavilo“. Samostatně oficiální DVD nikdy nevyšlo. (mnaucz)

Reklama

Reklama