Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím traileru na Akta X: Chi uvěřit, jsem vlítnul na film navnazenej jak svině, ale co se nestalo !! Jen jsem tiše a nevěřícně žasnul. Kdo snad čeká, že Mulder a Scullyová začnou řešit dvě největší záhady světa, mimozemskou civilizaci a nebo, jak je možné, že Václav Klaus je nejpopulárnější politik ČR, ten bude velmi zklamán. A , ano, byl jsem zklámán i já. Vztah Muldera a Scullyové mě v tomhle filmu připomínal vztah manželů po 20letech, a to je na to, že spolu tyhle dva neviděl nikdo nikdy šukat trošku silný kafe. No budiž, oba bejvalí pornoherci si svoje před kamerou asi už odšoustali, ale co mě skutečně nasralo, že mysterióznost seriálu, kterou jsem tak miloval se asi opalovala někde u moře, protože ve filmu totálně nebyla. Jestli si snad někdo myslí že pedofilní kněz co brečí krev a je medium mě uzemní, tak je vedle víc než ta pověstná jedle. Ostatně nejlépe to řekl Fandík když šel z kina : ty vole jaký medium, jaký hlavy, proč tam sněžilo, proč zase rusáci co mluví česky, kde byl kuřák, já chtěl strach, napětí, záhady, tajemno a ne nějakýho pobožnýho sráče a agenty ve výslužbě. A za co dávám ty dvě hvězdičky ? Vlastně ani sám pořádně nevím, ale možná by to zjistili Mulder se Scullyovou, ovšem to by museli řešit AKTA X a ne sami sebe. P.S. Dana je pořád kus baby, ale vlasy na krátko jí sednou přece jen víc :) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

těšila jsem se jak na Muldera a Scullyovou z kanálu vyskočí obří housenka, aby to neměli jednoduchý tak se k tomu připletou mimozemšťané a jako třeštičkou na dortě, budou zápasit se zmutovaným člověk.. a ono prdlajs. Jediný "nadpřirozený" úkaz byl pedofilní kněz, který byl zároveň médium.. to mi ale nestačí. Úžasná krimi podívána s názvem Chci uvěřit.. ano, to beru. Ale co to Akta X před tím?? zklamání:( čekala jsem večeři minimálně o dvou chodech.. a dostala jsem jen rohlíku a za dobré chování i máslo :( P.S. SPOILER.. lidem si přišijte třeba ty hlavy dvě.. ale se psi na mě nechoďte!! jinak bude zlá :( :-D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem prostě Akta X, které znám od mala, ty tajuplné záhadné Akta X, které tenkrát nakonec vyvrcholily ve film, který se každýmu kdo měl rád Muldera a Scullyovou neskutečně líbil. Po dlouhých deseti letech koukám do kin a vidím, že na scéně je druhý film. Po dlouhých deseti letech. Jen jsem doufal, že s příběhem se trošku pohnou a třeba dokážou vysvětlit nějaké nejasnosti z osobního života Muldera nebo Scullyové. Ale to oni ne. Scénáristi z příběhu udělali pro mě neskutečnou frašku, kde nepřítel je nelegální Ruská organizace, jejichž členové mluví česky, která si uloví jednu agentku CIA a chtějí ji vyndat ledvinu na jisté účely, a nejenom jí. Prostě, podle mě tohle není případ pro ty dva, kteří se celý život (celý seriál) trápí s tím, zda-li existují mimozemské civililzace nebo je to jen hra Americké vlády a bůhví jestli jen Americké. Ten příběh se mi vůbec nelíbil, nejhorší ale bylo, že oni se to snažili scénáristi ještě zdokonalit a tím příběhem ještě chtěli nabalit něco důležitějšího, samotný vztah Muldera se Scullyovou, který zrovna růžový nebyl a ani nebude. Řešej píčoviny, přesně jak pshimi řiká, manželé po dvaceti letech. A divák jim na to má být jako zvědavý? Já jako divák jsem chtěl rozhodně vidět pekelnej příběh z nitra planety, který si zajede do jedné ze záhad našeho světa. Mně se ale zdá, že těch záhad ten svět už nyní příliš nemá. Nebo o nich nechce mluvit. Tak jak UFO před pár lety byl fenomén, tak se dnes o něm nemluví, i když se na oblohách ukazuje dál. Akta X možná už přešli dobu. Nebo možná měli přijít s nějakým novým zjištěním, které by rozpumpovalo novou éru zájmu. Nestalo se tak a tak je tento film slaboduchou břečkou, kde se dva agenti spolu znovu po několika letech setkávají, což je na něm asi to jediné pozitivní. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Chris Carter pôvodne plánoval natočiť tento film hneď po ukončení seriálu a použiť ho na ukončenie príbehu o mimozemskej invázii. Od začiatku produkcie však mal meškanie viac než päť rokov, Carter zmenil názor a rozhodol sa zamerať na samostatný tajomný príbeh, aby natočil film príťažlivý aj pre ľudí, ktorí neboli oboznámení so seriálovou mytológiou, nechávajúc vedľajšiu zápletku o invázii pre možný tretí film. (molcan2)
  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama