Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (646)

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Nevzdávej to“…a tak to nevzdávám. Každý by měl dostat šanci. Takové FBI např. Muldera a Scullyovou už odepsalo(aby je poté vzali na milost, kdo jim na to..). Nebudu jako oni. -:) Možná to není ta nejideálnější tečka za X Files, ale když Ti nahoře vše pečlivě zaznamenávají, tak nemůžu být nikdy dost obezřetná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Veleslavný seriál mi nikdy nějak zvlášť nepřilnul k srdci. Jednotlivé série měly viditelně klesající úroveň a tvůrci jakoby netušili, jak kultovní seriál ukončit. CHTĚL JSEM UVĚŘIT, že s druhým celovečerním snímkem (po deseti letech) to bude jiné.. a hle, bylo!! I když jde vesměs o tuctovou „pojďme z toho ještě něco vytřískat“ kriminálku, dýchla na mě slušnou porci napětí i tajemna. Možná za to mohl ten nekonečný sníh, možná fakt, že tahle dvojice, bok po boku se honící po emzácích a rozmotávající vládní spiknutí, příjemně dospěla. Vysloužilé vyšetřovatele paranormálních jevů Foxe Muldera a Danu Scully tahá FBI z (ne)vyhřáté postele a doufá, že jim pomohou v případu zmizelé agentky. Jenže Mulder se kvůli vykonstruovanému obvinění straní a namísto lidského kontaktu si raději vystřihuje články z novin. A doktorka Scully, traumatizovaná smrtí synka, zase momentálně pečuje v katolické nemocnici o dětského pacienta. Potkávají se doma a v prázdném vztahu jim už nezbývá moc času na emoce. Jenže tvůrci mě už úvodními desítkami minut dokázali slušně naladit (pomohl i profláklý hudební motiv) a slavná dvojice tak chlapíkům z FBI košem nedá. Při pátrání jim bude k dispozici i bývalý pedofilní kněz se zvláštními schopnostmi a mírné vaření z vody může začít.. Vlažným tempem tak dokráčíme až do finále, které stejně jako předešlé scény nijak výrazně nepřekročí průměr, ale holt mi tihle otřískaní (chemie mezi nimi náramně funguje) hrdinové sedli!! Určitě víc, než zbytečný motiv východoevropské mafie, která tu a tam pronese něco česky.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,982,478Tržby Celosvetovo $68,369,434Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď, ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu, zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol rovno začleniť svojou úrovňou do radu priemerných častí tohto kultového seriálu. A ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď seriály nezachádzali do nejakých extrémov či brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie oddelenie. A aj preto som si túto trošku rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich súhru, ktorá robila vždy to príjemné protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to stráca na uveriteľnosti ich správania a taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly), ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť sa z priemernosti. Po technickej stránke to je dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne začne škrípať a do deju sa začnú dostávať hluché miesta čo odradia našu pozornosť. Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada, že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania ale pre slabý úspech je dosť nereálne očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se od 10. prosince 2007 do 15. března 2008 v Kanadě. (Varan)
  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Prestože film zrovna neudělal velkou díru do peněženek diváků, ve hře je pořád třetí díl, nebo oživení kultu prostřednictvím seriálového spin-offu. (Pumiiix)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama