Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Důležité je neočekávat strhující špionážní jízdu, ale lehce sarkastický thriller se štiplavě výřečným Russellem Crowem a opět nevýrazným Affleckem. Měl jsem v průběhu sledování pocit, že jsem takovýchto filmů viděl už stovky. A ono je to dost možná i pravda. Doporučuji spíše milovníkům investigativního subžánru. Laik se nebude bavit, bude se nudit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobří reportéři nemají přátele, jen dobré zdroje." Tak tady nám investigativní novinařina hrdě kráčí po hraně zákona, občas za ni spadne a neustále strká frňáček do tajnejch politickejch omáček, přičemž žádnej zainteresovanej život není zcela v bezpečí. Já jsem z toho celkem nadšenej, protože šťourání ostrým klacíkem do politiky mě vždycky bavilo a to, že je to celý zlehka překombinovaný a občas musí nějaká podivná náhoda posunout děj, mi nedokázalo ubrat na napětí ani zábavě. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zábavný počin mezi politické-novinářskými dramaty. Nedávno jsem sledoval Všichni prezidentovi muži a Noviny (oběma filmům je Na odstřel velmi podobný!) a Na odstřel jim oběma ukazuje, jak natočit obsahově složitý snímek s velmi dobrým a zábavným tempem. V obou zmiňovaných filmech mi právě tempo a větší odsýpání příběhu chybělo a konečně jsme se dočkal a hned útok na 5*. Obsazení je jedním slovem báječné, ať kritizovaný Ben Affleck, obtloustlý Russel Crowe nebo mladičky krásná Rachel McAdams. Všichni odvádějí velký kus práce a celý snímek se i díky nic dostává do kategorie "tohle se dá doporučit snad každému a vždy s úspěchem". Mou spokojenost podpořila také hudba, která ve správných okamžicích přitlačí na pilu až mi nabíhala husí kůže. Možná jemné zkrácení by filmu ještě více prospělo, ale i tak je to skvělá podívaná s velmi dobrým příběhem a perfektním provedením. V Kevinovi Macdonaldovi roste osobnost. Nejlepší novinářské drama posledních let. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bordelář z Washington Globe (stylový Crowe) se snaží očistit svého kamaráda, skandálem provinilého kongresmana (příjemný Affleck), zapleteného s firmou, co vydělává na válce proti terorismu a chystá se získat monopol na státní bezpečnost (takže bu bu bu). Stupňování napětí, závěrečný zvrat, roztomilá agitka za čtení tištěných novin… V celku povedený vyšetřovací thriller. [HD] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Umolousaný, tlustý a dobře hrající Russel Crowe řeší coby novinář těžce zamotanej případ ohledně padoušských korporací co mají co dočinění s Irákem atd. Abych pravdu řekl, jsem už docela přeirákovanej, ale na tomhle filmu mě bavila ta novinářská linie. Prostě že to nebyli policajti. Rachel McAdamas se své první velké "seriózní" příležitosti chytla velice dobře a celé to bylo poměrně napínavé. Naštvalo mě akorát finální zůčtování s tim killerem, kterej stál jak debil a čekal až ho policajti zastřelej. P.S. nechápu proč všichni rejou do Bena Afflecka. Já s ním absolutně nemám problém. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní scéně si v autě Russel Crowe zpívá písničku "The Night Paddy Murphy Died" (ta noc, kdy zemřel Paddy Murphy), starou lidovou píseň pocházející z Newfoundlandu. V roce 2008 kapela Gaelic Storm nahrála skladbu "The Night I Punched Russel Crowe" (ta noc, kdy jsem praštil Russela Crowa), údajně založené na skutečné události, kterou má na svědomí zpěvák této kapely. (Othello)
  • Vrah používa pištoľ Glock 19 a pušku typu AR-15. (ČSFD)
  • Aby byl patrný rozdíl mezi novinářským a politickým světem, tak se záběry s Benem Affleckem točily výhradně digitálními kamerami. (Gastovski)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama