Reklama

Reklama

V roce 1641 je ve francouzském vězení Skot James McCullen shledán vinným z prodeje zbraní oběma stranám konfliktu. Před vykonáním rozsudku vyřkne poslední slova o tom, že klan McCullenů je velký a mocný a že moc jeho synů poroste i po dlouho po jeho smrti. Místo popravy ho však čeká rozžhavená železná maska, kterou je odsouzen nosit až do své smrti... V nedaleké budoucnosti mluví na fóru McCullanův potomek, mocný zbrojař. Představuje nanomity – dokonalé mini vojáky. Původně sloužili v lidském těle k likvidaci nádorových buněk, ale podařilo se je naprogramovat tak, aby jedli prakticky cokoliv, například kov a beton, a ničili tak nepřátelskou techniku a budovy. Pak jsou dálkovým ovladačem zkratováni, aby nedošlo k další nežádoucí aktivitě. Druhý den ráno má být vyexpedována z McCullanovy továrny v Kyrgyzstánu další várka bojových hlavic s nanoroboty. Dva vojáci Duke a Ripcord, kteří vezou v koloně aut kufr s nanohlavicemi, si všimnou chybějícího průzkumného týmu na 40. kilometru. Vyhlásí pohotovost a vrtulníky potvrdí, že radar nic nehlásí. Najednou se ale zničehonic objeví jakoby mimozemské letadlo a oba Apače sestřelí. Vojenská vozidla se rozptýlí, podivný letoun střílí i po autech a ničím nejde zničit. Pak se na zemi objeví jakýsi výsadek vojáků, které vede štíhlá černovlasá žena. Nezastaví je ani granáty. Duke odnese zraněného kamaráda stranou a vrací se pro kufr. Žena se mu s několika vojáky postaví. Vyjde najevo, že se znají, jmenuje se Anna. Najednou se z oblohy snese další neznámý stroj a z něj další „muž v černém“. Ten začne likvidovat Anniny vojáky. Duke Anně pomáhá. Objeví se další žena se zrzavými vlasy a muže v černém zastřelí. Anna nakonec odletí bez kufru, ten nechá Dukovi. Za Dukem přijde zrzavá žena se svými muži a chtějí kufr. Jsou prý tajná jednotka – jako hologram se jim představí velitel jednotky, generál Clayton Abernati aneb generál Hawk. Je prý ve zvláštní jednotce. Jeho tým Alfa je prý dopraví i s kufrem k němu. Během letu Duke zjistí, že zrzavá žena je u speciální jednotky – je v ní Brit, Maročan a muž, který nemluví. Chce se k nim přidat. Na základně zjistí, že se jedná o útvar G. I. Joe, který formálně neexistuje, ale slouží u něj ti nejlepší z nejlepších. Jednotka se snaží zjistit, kdo je napadl, proč a kdo za jejich nepřáteli stojí... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (1 212)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím… G. I. Joe je typ filmu, který normálně já obhajuju, že to nemá být drama, tak to podle toho hodnotím. Je to typ filmu, který normálně mám rád a který si užívám. Navíc je to od režiséra Mumie a Mumie se vrací, dvou mých hodně oblíbených filmů. Prakticky nejlepší scéna se odehrává v Praze, která je "namaskována" jako Paříž a jednu z vedlejších rolí má jedna z nejkrásnějších českých modelek, která dobyla i svět, tak kde se stal problém? Jak to, že tomuto filmu nemůžu dát větší hodnocení než tři hvězdičky? Jak se znám, dokázal bych si obhájit mnohem větší hodnocení, byť mizerně, ale dokázal. Ale tady nemám důvod. G. I. Joe je film rychlý, (představte si Usaina Bolta, kterému někdo podstrčil anabolika na zrychlení) prakticky nemá hluché místo či pár minut bez akce, ale je to tak zoufale prázdné, postavy mi nepřirostly k srdci (teda, krom už zmíněné Karolíny a Rachel Nichols) a bylo mi jedno, jak která postava dopadne, kdo přežije či ne. Co se ti sakra stalo, Stephene? Kde je ta lehkost, s kterou si točil obě dvě Mumie? Kde je tvůj osobitý humor, který jsi do obou těchto filmů dal? Prakticky i ten nejslabší díl ze série o Transformerech je minimálně o třídu lepší než tohle. Lituju, dnes jen za 60 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bayov konkurent na tento rok obstál veľmi dobre, miestami ho dokonca s prehľadom prešťal. Perfektná akčná jazda bez sekundy hluchého miesta. Veľmi zaujímavo a účelne boli spravené spätné spomienové scény, pretože spraviť úvodnú polhodinu len čisto z nich by bola samovražda. Náročné efekty boli na veľmi slušnej úrovni, i keď miestami to smrdelo prúserom a niektoré scény boli až donebavolajúce somariny, rovnako ako scenár. Niektoré časti a logické nezrovnalosti robili z diváka totálneho dementa a scenáristi robili film asi pre tých, ktorí si myslia, že dva a dva je päť. Ja viem, že dva a dva je šesť, takže sa mi to páčilo. Predsa len, od leta do zimy je dlhá doba a ja som po takejto jednohubke doslova túžil. 80%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektně natočená směska obšlehnutých či alespoň jinde v jiné variaci viděných akčních scén, mezi nimiž se odehrává směska naprosto nesmyslných nebo pro změnu totálně klišovitých vztahů mezi hrdiny majícími míň rozměrů než jejich pseudopředlohové plastové figurky. A schválně jsem nepoužil slovo "propojit" nebo tak něco, protože ve světě G. I. Joea nedává smysl ani řazení akcí - jednotlivé scény jsou tam prostě proto, aby se ne snad něco dělo, to proboha ne...jsou tam proto, aby něco vybuchovalo;) A to jsem se z fotek tak naivně těšil na zlou intrikánku Siennu Miller a na fešnou roli pro Rachel Nichols (to hezké a herecky celkem schopné děvče z poslední série Alias)...a na cool ninji;) A dostal jsem místo toho statečného vlastence Chaininga Tattooa, jeho podceňovaného sidekicka vypadajícího a chovajícího se jako současným měřítkům vyhovující parodie Willa Smithe z Dne Nezávislosti a špičkově ujetého a přehnaně patetického "méd sájentist" Josepha Gordon-Levitta...všichni ostatní mi byli naprosto ukradení, což zamrzí zvlášť u ninjů, kteří byli podstatně míň cool než na fotkách. Ne, to je lež, víc to přece jenom zamrzí u obou přítomných slečen (nebo spíš už vlastně dam), protože při nejlepší vůli a vzpomínkách na pubertu nemůžu vystačit s jejich redukcí na obtažené body armory, zvlášť když Scarlett má jednu z nejdementnějších zbraní jakou si jde představit. Co tedy je vlastně G. I. Joe zač? "Velmi překvapivě" je to jenom sled drahých (a přesto z hlediska CGI místy směšných) rychle se hýbajících obrázků, které trvají až příliš mnoho minut... Sommers prostě ve své honbě za osmdesátými léty zase přetáhl strunu a výsledkem jeho práce je kolem a kolem vzato úplně zbytečný film. Těch deset procent nad padesátku je jenom za obtažené dívčí body armory (přece jenom, na něco to stačí...) a za ten upřímný smích, který ve mně vyvolal jeden z posledních záběrů, ukradený z konce prvních X-Menů. A i tak se za ta procenta cítím provinile:) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně podle očekávání. Neřešil bych jednohvězdičkové laborování nad tím nakolik je to krávovina. I malé dítě ví, že je to plných sto procent. Takže nevidím důvod, proč si to zcela uvědoměle neužít. Nevídaná a rafinovaně natočená akce, neskutečně zmáknuté různé technické hračky a další serepetičky. Zrychlovací obleky naprosto výstavní a bývalý hotel Forum v prvním kamerovém megacelku rovněž. Hlavně prosím nehledat něco co tam není. Koupit kvalitní repro, velkou televizi a jedeme. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mumie se vrací na režisérskou sesli. Sommersi, je čas, abyste natočil další film. Ať je tam armáda, triky, potupa Francie, sexy ženy, zelené mozky a tolik motivů, aby vystačily na celou sezonu akčně sci-fi seriálu. Rozkaz, pane. Bez invence, bez mozku, bez vtipu- Sommers se po velenudě jménem Mumie plní zadání a oddává se svým dvěma vášním: uspat cokoli, co se mu dostane pod ruku a znetvořit lidský obličej. Navzdory snaze proměnlivé Sienny, racionální zrzce Rachel a vtipálkovi Marlonovi (první interracial romance a pořádný polibek v blockbusterovém vesmíru) se mu to povedlo dokonale. České znění, které evidentně namluvili mutující pubescenti, sice přidává neplánovanou švandu, ale na 118 minut to nestačí. Moula, jenž umí zabít fantastickou honičku, zmateně přeblikávat mezi scénami a zruinovat i rozebrání pražské Eiffelovky, si další velký film nezaslouží. Stupidní scénář by nebyl paradoxně na škodu- ale to by byl potřeba Bay nebo třeba Abrams, anžto Sommers by béčkové jiskření nepoznal, ani kdyby k němu omylem zabloudil. Nemá cit pro dětinskou destrukci, postrádá čuch na adrenalinové klukoviny a co se mě týče, definitivně zůstává v šuplíku Patlal somnabulní. Zíííííív. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (43)

  • Stephen Sommers pilně studoval vojenské technologie z různých knih a časopisů. Podle jeho slov by téměř 100 % technologií z filmu mohlo být během 20 let skutečně vyvinuto. (TomikZlesa)
  • Když Ana (Sienna Miller) vylézá z nabouraného auta, má na obličeji krev, ale o pár scén později už nikde žádnou nemá. (Hem.m)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (více)

Nový G. I. Joe na obzoru

Nový G. I. Joe na obzoru

10.08.2019

Premisa značky G. I. Joe už by snad ani nemohla být jednodušší. Skupina drsných vojáků zachraňuje planetu. Na tom není co pokazit, že? No, soudě dle dosavadních filmových pokusů zjevně omyl.… (více)

Reklama

Reklama