Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně neskutečnej nářez a jeden z nejujetějších a absolutně nejvíc adrenalinovej film, co jsem asi viděl. Skutečně, tak jak všichni tvrdí, ve všech ohledech je to 2 x "víc" než první díl. Tohle je prostě ultra-mega-nářez, neskutečně nadupaná šílenost a bizardnost, které přidává na samotné zajímavosti v podstatě i to, že pochází z USA. Ano, nakonec i USA se může chlubit, jedním z nejujetějších, nejbizardnějších a nejšílenějších filmů, jaké kdy vůbec v dějinách kinematografie vznikly ... Ale druhý díl má bohužel dvě mínus. První je prostě to, že je to druhý díl a už to pro diváka není taková pecka, je to obnova prvního dílu, představte si první díl se sešlápnutým plynem ještě dvakrát tolik a dostanete dvojku. Některý nápady byly špičkový, ale objevovaly se hlavně v první polovině filmu, druhá polovina byla spíš už opakování prvního a závěr, i když totálně šílený, akční a ujetý, byla vlastně jen kopie prvního. Amy Smart super, fakt krásná holka skoro pořád polonahá, ta šílená japonečka taky super. Videoherní pojetí filmu, klipovitost, psychedelický výjevy tvůrců, všechno výtečný. Ale všechno už tady bylo v jedničce a dvojka jen vzala 99% akce a sešlápla plyn na podlahu. Film se nezastavuje naprosto před ničím a je to jeden z nejakčnějších filmů vůbec (myslím míra stopáž vs akce). Jenomže to co jsem objevoval v prvním díle a za co jsem ho miloval, tady už je dopředu jasný, bohužel. To druhý mínus jsem teď v té změti myšlenek a šrumci v hlavě, který těsně po shlídnutí filmu, v hlavě ještě mám, prostě zapomněl ... ale je možný, že jsem ho již zmínil. Prostěúžasný, ale jednička je jen jedna, právě svým nápadem a jeho úžasným zpracováním. Navíc ještě musím dodat, že tento film většina běžných diváků vůbec nepobere, tenhle film jde skutečně za hranice normálnosti a mnoha lidem se prostě líbit nebude, nebudou vůbec chápat, na co to vlastně koukají... Ovšem pro mě špička a pro vyloženě okrajové publikum vyžívající se v bizardních šílenostech jistě také!!! Jen víc takových ... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip už není vtipem. Režisér si zoufale snažil najít jiný důvod proč má být hlavní hrdina neustále v pohybu a bohužel už mi to do příběhu tolik nezapadá. Navíc se zde skoro všechno opakuje a přijde mi, že se koukám na ten samý film jen s drobnými úpravami. Klady: hraje zde Chester Bennington ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jasonom Stathamom, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý po vyriešení účtov s gangstrami vypadol z vrtuľníku, no tento pád prežil a hneď ho zajme čínska mafia, aby mu odobrala srdce a nahradí ho špeciálnou batériou. A tak musí urobiť všetko preto, aby ho získal späť, ale batériu musí priebežne dobíjať a samozrejme po ňom opäť ide množstvo zabijakov. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej priamo nadväzuje na záver predchádzajúceho dielu a opakuje totožný koncept, takže samotná zápletka síce v porovnaní s predchádzajúcim dielom prakticky nič nové nepriniesla, ale jej prevedenie je už iné. Tvorcovia sa už tentokrát absolútne utrhli z reťaze a nezastavia sa pred ničím. A tak je to jedna veľmi dynamická a mimoriadne nápaditá jazda, kde jedna nezabudnuteľná situácia strieda druhú, pokiaľ možno dotiahnutá až do maximálnej absurdnosti, je tu nespočet originálnych nápadov, plno svojských postáv, ktoré to celé osviežia a po celý čas si to udržuje vysokú úroveň zábavnosti a zbesilosti, takže tu sa nedá nudiť ani na okamih. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je výborná. V rámci čistého akčného žánru by nestála za nič, súboje a aj prestrelky nespĺňajú žánrové štandardy, ale tu ide predsa len o niečo úplne iné. Hlavne, že všetky tie likvidácie, naháňačky, zrážky a všetko ostatné je nápadité, zábavné a aj pomerne drsné. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Jason Statham, ktorý je tu ešte lepší, než predtým, Amy Smart je naopak na tom horšie, ale našťastie ani nemá až tak moc priestoru a zvyšok postáv, či už tie, ktoré zostali rovnaké, ale aj nové ma dosť bavili, obzvlášť mladík so záchvatmi. Réžia a technická stránka síce pôsobia dosť zvláštne, na rozdiel od predchádzajúceho dielu to má o dosť amatérskejší vizuál, ale to bolo viditeľne zámerom a aj tak tu ide hlavne o tú neutíchajúcu zbesilosť a množstvo vizuálnych nápadov a to sa vydarilo. Už jednotka bola veľmi zaujímavá a originálna, ale stále sa ešte trochu držala na uzde, aby bola prístupnejšia aj bežnému divákovi, no to už tentokrát neplatí a toto pokračovanie je už čisto pre fanúšikov. Síce uprednostňujem bežné akčné filmy, ale rozhodne nemám problém ani s takouto nápaditou a zábavnou akčnou jazdou a prípadnú trojku si určite nenechám ujsť. 78% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prvý Crank na druhú, ešte v šialenejšom tempe a bez akýchkoľvek zapamätaniahodných momentov, vďaka čomu výsledok aj napriek krátkej stopáži chvíľami paradoxne nudí. Narozdiel od jednotky sa navyše v snahe o čo najefektnejšie balenie zachádza do extrémov, ktoré nútia buď odvracať zrak alebo vyvolávajú jemný úškrn na tvári. Naznačenie trojky v závere beriem čisto ako vtip, dvakrát a dosť, Chev Chelios. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsou to tak tři hodiny, co jsem to dokoukal a já si za boha nemůžu vzpomenout co v tom filmu vlastně bylo. A to je, si myslím, docela špatně. :-) __ Statham, jak s oblibou říkám, je člověk, který dokáže dělat salta s třemi vruty v autě a ještě k tomu popíjet kolu a dávat si koblih. To je sice fajn, ale pokud dostane prostor jen jako vylízaná mlátička, je to škoda. Opakuje se co v jedničce, Chev musí zase a zase sám sebe dobíjet, aby nám neumřel, takže naprostá vykrádačka plus pár rádoby ultracoolových scén s filtrem na kameře. A to je dost málo! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu si také zahráli: frontman kapely Linkin Park Chester Bennington, frontman skupiny Tool Maynard James Keenan, zakladatel kapely Nine Inch Nails Danny Lohner či zápasník UFC Keith Jardine. (IDžOR)
  • Tvůrcům během prací na předchozím snímku Zastav a nepřežiješ (2006) nevyhovovaly drahé digitální kamery. S požadavkem na maximální svobodu pohybu tak tentokrát použili běžně dostupné malé HD kamery od Canonu (poloprofesionální XH-A1 a amatérskou HF 10), s nimiž se pohybovali v těsné blízkosti akce. Efektivitu ještě vystupňovali použitím držáků, umožňujících hladkou manipulaci, a natáčením na kolečkových bruslích... což mělo na následek desítky zničených kamer. (vilusinska)
  • Ve scéně, kdy chce Chev Chelios (Jason Statham) zabít muže na podlaze a zjistí, že má prázdný zásobník, řekne: "You lucky bastard!" Ve stejné situaci řekla postava Jasona Stathama stejnou repliku i ve filmu Podfu(c)k (2000). (Folky)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama