Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (256)

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky natočený milý film, který jsem v 60% příběhu nestíhala. Jsem stavěná spíše na filmy založené na logice, ale tady to byl prostě problém. Každopádně to bylo příjemně strávených 190 minut, které by bylo dobré zopakovat, protože kdybych například měla někomu převyprávět, o co vlastně přesně šlo, byla bych zřejmě dost na rozpacích. ()

snob

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám tomuto filmu jen proto, že Pratchett. Tato jediná výmluva mi bohatě stačí. Pratchett kdyby zlomil pravítko vedví, já si ho koupím, kdyby Pratchett řval po nocích do bubnu pračky a vydával to za hudbu já budu nadšený posluchač. A neúnavný posluchač. Ovšem, když se já, pomýlený obdivovatel filmařského umění Bergmanova či Kurosawova podívám čistě nezaujatě na um páně Vadima Jeana chce se mi minimálně poodejít za křoví, abych vyluzujícími zvuky nepohoršil. Jeho um je nedozrálý, možná, jeho styl je impotentní, možná, Hlavní protagonista neumí hrát, a co? Copak o tohle jde? Vždyť je to Pratchett. A tato věta mě upokojí. Je to Pratchett, osekaný, zostuzený, špatně udělaný, ale Pratchett. ()

Reklama

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Hravá fantasy pohádka, která nadchne nejen svou nápaditostí, ale také perfektní výpravou za kterou nebyly vyhozeny milióny a na kráse jí to absolutně nic neubírá. Spousta geniálně vykreslených postav a i když jsem předlohu nečetl, vychutnal jsem si Barvu kouzel dokonale. Smrtka přidává pátou hvězdičku jako nic. 75% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Čitateľov Plochozeme (či snáď Zemeplochy) to nepochybne poteší, divákov ľahkej fantasy tiež, no nič náročnejšie sa od toho čakať nedá. Je to z lacnej televíznej produkcie a triky sú tomu primerané. Z hereckého šatníka vytiahli pár obnosenejších kúskov (ako Irons, Curry či Cosmo) a dali si "ušiť" i lacné novinky, no na ten rozpočet to rozhodne poteší. Je to dostatočne výpravné, v rámci žánru nudí len málo a sleduje sa to vcelku príjemne. (70%) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Film podle úplně prvních dvou příběhů odehrávahjících se na Zeměploše - Barva kouzel a Lehké fantastično s čarodějem Mrakoplašem (mám mága a nebojím se ho použít) a turistou, který často neví, kde se nachází jeho zavazadlo Dvoukvítkem. Triky nejsou nijak oslnivé, ale vzhledem k lehké plynulosti příběhu, skvělým hereckým výkonům (Tim Curry je prostě padouch jak má být), se dají odpustit i některé chybky. Vše je postaveno na vynikajících dialozích, a skvělém příběhu věrně tak, jak pan Pratchett napsal. Škoda, že tento filmek nenavštívil kina. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)
  • Prvým hercom obsadeným do role bol David Jason, keďže jeho želaním vždy bolo hrať úlohu Mrakoplaša vo filmovej adaptácii Farby mágie. Jason sa v jednom rozhovore o pätnásť rokov skôr zmienil, že zo všetkých, je táto postava jeho najvytúženejšia (Greenpeacak)
  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama