Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

zipper111 

všechny recenze uživatele

První Terry Pratchettovka. Druhá, kterou jsem viděl sfilmovanou. Původně jsem nechtěl, protože už mám svět Zeměplochy naprosto vyrýsovaný ve své fantazii, ale přece jenom jsem se koukl, i když se strachem, že moje představy ztratim :) A byl jsem docela spokojenej, svět na zádech Velké A'Tuin je vykreslen překvapivě hezky a tak jsem si mohl docela vychutnat příběh, který se povedlo přenést do scénaře v celku dobře. Nejvíc mě potěšil asi hlas Smr'te v podání pana Christophera Lee. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Formálne na tom nie je takmer nič zlé - kostýmy sú parádne a CGI obstojné. Dramaturgicky je to však natoľko rozťahané a nefunkčné, až to pôsobí ako absolútne zbytočná adaptácia - sucho prekladajúca scény z knihy do vizuálneho jazyka. Bez skutočnej motivácie, bez skutočných konfliktov, bez "drajvu" ktorý by diváka pripútal k príbehu. Dejú sa tam veci, pretože boli v knihách, ale ani jedna nie je skutočne zapamätateľná. Herci (najmä David Jason) prehrávajú, sú bezradní, bezducho recitujú scenár (ktorý bol vtipný možno tak niekde na papieri) a netušia prečo. Pôsobia - rovnako ako divák - že už to chcú mať za sebou. S tou premrštenou stopážou (190 minút!) je to skutočne na hranici pozerateľnosti - s polovičnou minutážou by to možno bolo o hviezdičku vyššie - a na vystrihnutie je tam toho nepochybne veľa, mal som pocit, že každý záber trvá o tri sekundy dlhšie ako by mal. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedenější adaptace Pratchettovy knižní předlohy než v případě "Hogfather". Herci typově skvěle odpovídají charakterům hrdinů příběhu, vizuální ani zvukové stránce není příliš co vytknout, podařilo se věrně zachovat spoustu humorných situací i hlášek. Troufám si tvrdit, že tento film může být srozumitelný a zábavný i pro neznalce knižní "Zeměplochy". Já jsem se u knihy přece jen bavila podstatně víc. 74% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje druhé a teď už s jistotou můžu říct, že poslední setkání s Terry Pratchettem. Tam, kde byl Hogfather milý a veselý, je Colour of Magic nudná a trapná. Taky to asi je tím, že skvělá Michelle Dockery byla vyměněna za slizkého Tima Curryho, který se celým filmem promlátil k nijakému konci. Aspoň se mi ale potvrdila teorie, že Pratchett píše sračky. 35% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedna z prvních knih o Zeměploše byla zfilmovaná stejným režisérem jako už dřívější Otec prasátek. Prostředí i atmosféra stejná. Triků tentokrát víc, ale abych si to víc vychutnal to nepomohlo. Nějak mi to připadlo přeplácané a v ději se hodně skákalo sem tam. V knize je to podobné, ale do filmu mi to moc nesedělo. Takže ve srováním s Hogfatherem je to horší. Přesto je to dílo na televizní tvorbu úctihodné a působí na mně mnohem víc než většina filmových fantasy filmů a pohádek. Rozhodně lepší tři hvězdičky a doufám, že další film z díla Terry Pratchetta opět potěší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie sa konalo hlavne v Pinewood Studios, kde je aj najväčšia vodná nádrž v Európe. (Greenpeacak)
  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno