Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Levy je neskutočný babrák ponúkajúci invalidnú trapáreň, preplácaný cirkus, nechutný festival nedotiahnutých, zle zahraných a ešte horšie načasovaných gagov, ktoré zachraňujú iba kvalitné triky. Za neúctu k divákovi, ktorému je viac ako 9, by som mu natiahol španielske čižmy, nakazil ho španielskou chrípkou a presídlil na španielsky vidiek, kde by podobné úbohosti mohol premietať španielskym kozám a španielskym kamzíkom. Kanaďan jeden nepodarený. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záplava skvostných triků (oživlé obrazy), či burácející jistota Silvestri daly částečně zapomenout na notně chrastící příběhovou kostru a netalentovaného pana Levyho a já se tak o kadeř generála Custera bavil víc, než při první noční směně. Repete, či případné třetí pokračování už však nedám - to raději řeknu Ivanovi, že není tak hrozný, Kahmunrahovi s již za života nabalzamovaným jazykem vytknu, že nemá na pyramidě sněhové zábrany a směrem k císaři z Korsiky vznesu dotaz, zda nakupuje v dětské konfekci.. No nic, alespoň se mi potvrdila teorie, že na vině dýchacích problémů Dartha Vadera je astma. Asi to bude tím, že babička Lukea Skywalkera kouřila v těhotenství.. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá amerikanistická agitace s podprůměrnými triky a nezáživným dějem, kde nejzábavnější momenty obstarávají oživlé pilíře amerického umění (Woodova Gotika bez vidlí, Hopperův obezřetný barman, Eisenstaedtův poválečný polibek či Calderovo rozhýbané hýbátko) jež se vtipně naaranžovány tísní v malých místnostech a ve složení, v jakém se nikdy nemohly setkat. Dějiny už nejsou jen žvatlající roztomilé postavičky, jak tomu bylo v díle prvním, došlo i na morálně-edukativní záměry tvůrců - Abraham Lincoln pronáší vzletná slova o síle národa, feministka Amelia Earhart obhajuje čest a rovnoprávnost něžného pohlaví a černí piloti dávají vale rasismu. V tom všem chaosu si obyčejný americký člověk Ben Stiller, prahnouce po pohodovém životě a majetku uvědomuje, že jeho hodnotový žebříček je zkažený jako poslední mléčné zoubky jeho syna. Patos. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda. Tady jasně platí pravidlo, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Přitom to začíná docela slibně. Popasovat se s myšlenkou, že dvojka se musí odehrávat jinde, zvládli tvůrci dobře. Pak přijde fakt, že jednička byla vtipná, dvojka nikoliv. Proč si každý myslí, že dvojky musí být větší, akčnější, výbušnější... no proč? Tady ten rodinný koktejl vůbec nefunguje, a to se snažím na to koukat jako čistě na rodinný film. Nejvíce zamrzí vystřižení Robina W., který tady je spíše malé camao. Zkrátka a dobře, dvojka je čisté natahování příběhu nočního hlídače/podnikatele, který neví kam se vrtnout dřív. Jednička byla dobrá oddechovka, dvojka stojí za starou belu. A nezachrání to ani Jon Bernthal v roli Al Capona. (40 %) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama