Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Ta frustrace ze zruinovaného scénáře se nedá vůbec vyčíslit ... Asi nikdy jsem nezažil, aby součet tolika kvalitních částí dával dohromady tak nízký celkový dojem. Pokud chtěli mafiáni zaopatřit rodinu, nemuseli k tomu nutit neznámého učitele bojových umění k účasti v předkole turnaje, kde hlavní hvězdu stejně představuje jeho švagr, stačilo donutit sestru, aby se s ním rozvedla a nemusela tak komplikovaně předstírat půjčku od lichváře na obchod s hvězdou, jejíž manažer mohl ušetřit jedny kradený hodinky ... ()

1860 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co k tomuto filmu napsat, snad jen povrchně, že jde o příběh naivního člověka, který věří v tradiční principy bojovníka, ale jako každý naivní člověk i on je nakonec zkalmán zkaženou realitou, jediný rozdíl od normálního života je v tom, že tohle končí dobře.. Krátce: realistická ukázka, jak se peníze derou na první příčku našich životních priorit.. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na začátku byly tři kuličky. Ne zase až tak obyčejné kuličky. Dvě bílé a jedna černá...Ve škole bojových umění Jiu-Jitsu, kterou vede podle čistých nezkažených morálních zásad Mike Terry (výtečný Chiwetel Ejiofor) znamenají mnoho. Bílé jsou v nastávajícím zápase jakousi propustkou, černá ale znamená handycap. A o tom to celé je. Dnešním hnusným a zkaženým světem neposkrvněný Mike dostává souhrou (ne)šťastných náhod životní lekci z níž může a nemusí vyjít čistý a nezkažený. Pokud ale přijme pravidla okolního světa představovaná promotéry, kteří jsou za vidinou tučného zisku schopni udělat cokoliv, může být bohatý ale.. A počátkem všeho byly tři nevinné kuličky...a zásady jednoho muže, který měl jen svůj sen! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ten film je jako Lego. Kdyby ho někdo dal dohromady a postavil z něj domek, bylo by to ideální. Ale tohle Lego je rozházený po pokoji a pár dílů dkonce skončilo na chodbě. Myšlenka čistýho boje a nepletení se do byznysu je sice hezká, ale to ztvárnění je strašný. Ten film vůbec nebere v potaz nějaký časy, měsíc sem, patnáct minut tam, divák je přece debil a nebude to řešit. Drama má bejt drama a ne, že se budu celej film nudit. Kdyby to vzal do ruky někdo, kdo rozumí režisérství a boji, dopadlo by to určitě líp. Tři hvězdy jenom za myšlenku filmu, pár fajtů a Alici Bragu. A to mam dneska dobrou náladu. A ten konec? To bylo jako co? To jim došel materiál nebo jim vypli proud? Zavolat si mikrák, nic neříct a pak převzít dva pásy? Jako bych si přines jídlo a pak ho hodil do koše. Ach bože. Já se ptám proč, ty vole... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pilířem vyprávění tu není bojové umění ani onen zmanipulovaný turnaj. Děj se trefuje do současné společnosti, která stojí na základech plných podvodníků a mafiánů. Co ale Mamet rozehraje, prostě nedotáhne. Nepotřebuju prošlapané cestičky, ale jeho svět je prostě až zbytečně neproniknutelný a nepřístupný. Rozehrávka prostě skončí někde na půlicí čáře a k útoku se tahle skvadra vlastně ani nedostane. Což je přinejmenším škoda s ohledem na velmi slušné herce v čele se soustředěným Chiwetelem Ejioforem. I když musím ještě připomenout, že jsem se těšil na Tima Allena, ale jeho angažování je krokem vedle – nepřesvědčivá, mizerně napsaná i zahraná postava. Vše se řeší penězi (možný SPOILER: manželka podlehne a zradí, kamarád si raději prostřelí hlavu), hlavní hrdina vydrží, ale otázkou zůstává, zda to divákovi stačí!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku. (JardaBauer)
  • Populárny tréner MMA Pat Militech bol konzultantom filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama