Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)
  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)
  • Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku. (JardaBauer)
  • Film se natáčel v Kalifornii. (reich)
  • Populárny tréner MMA Pat Militech bol konzultantom filmu. (m.a.t.o.)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)
  • Davida Mameta čiastočne inšpiroval k napísaniu scenára aj Ed O'Neill, ktorého videl cvičiť brazílske Ju-Jitsu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama