Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 219)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra, ten neumětel, který má na svědomí zoufalou rutinu House of Wax, má kočírovat zlé dítko, která teď (teoreticky) půjdou do kurzu? Netuším, jestli mu někdo od té doby domluvil, anebo jej v Hollywoodu drželi pod sedativy, ale takhle (i do budoucna) ano! Vzhledem k námětu to jde docela mimo zavedené hororové postupy posledních let a tak sledujeme dvě hodiny PRECIZNÍ psychologické hry, které stvrzují svatou pravdu, že horor je hlavně o postavách, které v něm sledujeme. Napínat diváka tím, že spolu postavy víceméně jenom vedou dialog, chce dneska odvahu, ale pokud to sem tam vrzne, podrží scénáristu dokonalí herci. Dospělí bez chyby, děcka jakbysmet, ale z dvanáctileté Isabelle Fuhrman mrazí (i když dle fotek na IMDb je to vlastně taková roztomilá holka). Škoda, že nakonec Serra neměl koule i na to, aby se zbavil tradiční žánrové neřesti, klišovitého závěru. Ať už si DiCaprio se Silverem pořádně uvědomovali, co vypouští do světa nebo ne, ještě jednou prosím, že takhle rozhodně ano! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Esther. Na první pohled líbezná, milá, způsobná a nadaná dívka, velmi slušně vychovaná, která je na svůj věk až neuvěřitelně vyspělá. Jenže ona je jiná. Zvláštní. A to nejen svým způsobem chování či oblékání. Jeden z nejoriginálnějších thrillerů, jaké jsem kdy zhlédla. Film, který v podstatě vlastně vůbec není hororem, ale i přesto na Vás tak bude působit. Zvláště díky mysterióznímu nádechu a atmosféře. Během něj budete neustále přemítat nad tím, co je ta malá, černovlasá holka s opravdu "vytříbeným" vkusem, zač. Jistě Vás budou napadat různé verze vysvětlení její existence, buďte si však jisti, že se zcela mýlíte. A to zatraceně hodně. Závěrečná pointa je zcela nečekaná, překvapivá a nastane poměrně rychle, takže Vám možná bude chvíli trvat, než si ji v hlavě uspořádáte a vyjasníte. Největším plusem tohoto snímku je bezesporu nová herecká tvář v podání Isabelle Fuhrman. Ta naprosto skvělým a nezapomenutelným způsobem ztvárnila to podivné, manipulativní, sadistické děvče s culíčky. What a little evil b*tch:) Celkový dojem mi mírně kazilo jen pár, příliš klišovitých, závěrečných scén. Jako příjemným aspektem se zde jeví mini, avšak velmi zásadní rolička Káji Rodena, která trvá snad jen pár minutu, ale zato se Vám od něj dostane klíčového rozluštění. Zapomeňte na Samaru a ostatní černovlasé hororové potvory. Teď je tu Ester. A raději si na ni dávejte velký pozor. Něco s ní totiž není v pořádku... "I have a surprise for you, Mommy!" ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý thriller s vygradovanou atmosférou – pomalu vidíte, jak stoupá tíživý pocit, temná atmosféra a beznaděj. Nejvíce mě film ovšem bavil zhruba od té doby, kdy se dva zoufalí rodiče setkávají s Esther, do chvíle, kdy toto zlatíčko dostává facku v nemocnici. Mimo to mě to vlastně nebavilo; ano, závěrečná „bitka“ mi byla úplně putna. Každopádně hodnotím kladně, protože určitou atmosféru to má. Nic nadpřirozeného ovšem nečekejte, jen pořádnou vyšinutost. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zase jeden vynikajuci thriller, ktory ma na dve hodinky uplne pohltil a musela som si ist davat priebezne oddychovy cas, pretoze ta little, scary, creepy bitch Esther bola vazne, ale vazne odporna :) Zaroven ma prekvapil aj "necakany" zaver, ale o ten tak ani nejde ako skor o samotny fakt, ze tento film bol naozaj ako celok sumerny, bez hluchych miest a navyse s uzasnou Verou, skvelou atmosferou a hlavne dvoma skvelymi, ale vazne vybornymi vtipmi, ktore do filmu zapadli ako prdel na serbel :) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V rovine schémy a príbehu nie veľmi originálne, réžijne však takmer bezchybné, čo od Jaumeho Colleta - Serru čakal zrejme málokto a herecky o nič horšie. Hlavne vďaka mladučkej Isabelle Fuhrman a jej dokonalému vteleniu sa do pomerne náročnej role. Pointa naviac dokáže sympaticky prekvapiť a pritom vyvolať mierne mrazenie. Jedno z prekvapení roka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Ve 2. polovině filmu se Esther (Isabelle Fuhrman) svleče do spodního prádla, v dalším záběru je ale vidět, že si teprve odvazuje vrchní část. (t.mon)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama