Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Oralfabet k tomuto seriálu (7)

Perníkový táta (2008) 

Lepší, než všechen krystalovej meth světa. Jakmile si pan White oholí to, co mu zbylo z vypadávajících vlasů a stane se Heisenbergem, je z toho skvělá jízda, jejíž tempo sice čas od času poleví, ale hned vzápětí vás zase nechá zírat s otevřenou pusou. Oba hlavní vařiči jsou naprosto super, i když každej trochu jinak. No prostě... Jakmile jednou do tohohle karavanu vlezete, nebudete chtít ven, dokud jízda neskončí. A je nutno říct, že skončí v opravdu velkolepém stylu. Yo bitch! REWATCH 2022: Nechám tady svůj původní komentář, i když se nad ním dneska už musím smát, protože na podruhé vnímám tenhle seriál hlavně jako zdrcující tragédii a Walta beru jako monstrum, psychopata a ubožáka... A taky je to totální badass a když ho vidím umírat, trhá mi to srdce na kusy. A co teprve Jesse, existuje v jakémkoli filmu (včetně Umučení Krista) či seriálu nějaká postava, která trpěla víc, než on? Každopádně... Nejlepší seriál všech dob. Yo bitch! ()

Série 1 (2008) (S01) 

Rewatch 2022: Tak jsem si asi po sedmi letech chtěl připomenout, že to fakt je nejlepší seriál všech dob, a hned po první sérii je jasný, že to tak doopravdy pořád je. Absolutně nechápu, jak tu můžou někteří lidé psát něco o pomalejším rozjezdu, ten první díl za necelou hodinu dokonale představí hlavní postavy a ústřední premisu, a Walt s Jessiem se hned stihnou dostat do pořádných problémů, aniž by to kdykoli působilo uspěchaně. Dokonalost. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Rewatch 2022: Už teď je mi naprosto jasné, že napodruhé budu vnímat tu tragickou, depresivní stránku seriálu mnohem silněji, než když jsem ho viděl poprvé před cca sedmi lety. Z Walta už je vlastně v téhle sérii totální monstrum a Jesse si užije trochu štěstí v pár epizodách, ale ke konci už je víceméně jasné, že ho dál čeká téměř výhradně bolest a utrpení. To zakončení je prostě naprosto zdrcující. Tím ale nechci říct, že to zároveň není naprostá jízda a prvotřídní zábava, protože je, od začátku do konce. Zhruba polovina série se skládá z epizod, co by u většiny ostatních seriálů představovali absolutní vrchol, ale tady se vlastně teprve rozjíždíme. Jo a uznávám, že scény se Skyler jsou většinou tím nejslabším, ale ten hate, co dostává, je stejně totálně nezaslouženej. Může být občas trochu otravná, ale zatím jedná morálně a logicky (a Anna Gunn je super). ()

Série 3 (2010) (S03) 

REWATCH 2022: Zhruba nastejno s druhou sérií. Ta sice byla asi o něco konzistentnější, ale tady jsou zase ty vrcholy nějakým zázrakem ještě o něco intenzivnější. Skyler hate je totálně přehnanej a Moucha je extrémně podceněná epizoda. ()

S.S.T. (2010) (S03E03) 

To si děláte prdel s těma komentářema o tom, jaká je Skyler mrcha :D To se má jako prostě jen tak smířit s tím, že její manžel vaří meth a dělat jako, že se nic neděje potom, co jí celý dvě série lhal do ksichtu? Naopak jí lituju za to, do jaké pozice jí staví její nesobecký rozhodnutí nechat si Waltovo tajemství pro sebe. A Walt je mimochodem totální zmrd a sociopat (a víceméně se jí pokusil znásilnit!). Nechápu, jak může mít tolik lidí tak debilní názor, nejvíc mě pobavil komentář uživatele Tumbik: "Překvapilo mě, že je Skyler taková mrcha, i když se jí Walt omluvil." ()

Série 4 (2011) (S04) 

REWATCH 2022: Čtvrtá série navazuje přesně tam, kde třetí skončila, a začíná extrémně silnou epizodou Boxcutter. Pak se na překvapivě dlouhou dobu dost zvolní, atmosféra je sice pořád dost napjatá, ale zase až tak moc se toho neděje (i když sledovat následky Jesseho PTSD je dost fascinující). No a pak přijde těch posledních cca 6 epizod, co člověka totálně rozsekaj, a ke konci to napětí vyženou do absolutně nevídaných výšin. Konec epizody Crawlspace je možná nejlepší scénou celého seriálu. Tohle už prostě může překonat jenom pátá série. ()

Série 5 (2012) (S05) 

REWATCH 2022: Pořád ta nejlepší série v historii televizní tvorby. Líbí se mi, že se tvůrcům (podobně jako v případě Better Call Saul) podařilo ze začátku ještě nastavit místy docela odlehčený tón (příkladem budiž například fantastická epizoda s Vamonos Pest), než se všechno začne nevyhnutelně řítit vstříc absolutní zkáze. Ten konec je prostě devastující, brutální, ale i nádhernej. Nepřekonatelná záležitost. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama