Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl očekávání příliš odlišná od toho, co jsem nakonec dostal. Myslel jsem, že tohle bude zábavné, že to bude jiné, že to upírský mýtus bude pojímat vtipně, třeba i parodicky, ale tohle je prostě nuda, kde jsou sice velmi fajn herci, ale ani oni nezachrání skutečnost, že tohle je vlastně "Fright Night" pro děti. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Pokračování z toho čiší na sto honů. Je to okaté, až to bolí, ale přesto se Upírův pomocník od přípravy půdy pro pokračování místy i odtrhne, a pak je i kouzelný. Upřímně mi nesedí některé postavy z podivného cirkusu, ale jinak jsem docela příjemně strávila 108 minut. Obrovským, opravdu obrovským překvapením byl pro mě John C. Reilly. Příjemný film, který pod slupkou fantasy a odlehčeného světa občas skrývá i zajímavé rozporuplné vztahy. Bohužel je to až moc jednoduché a možná i zaměřené na mladší publikum. Trochu vtipu, kreativity a pohrávání si se zápletkou by filmu neublížilo. Takhle je to takový průměr. PS: Zapamatovat si....Josh Hutcherson...padouch i sympaťák. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak pohlcujúce, ako STARDUST i ked to malo vtip i fajnové efekty a vcelku dobrú pointu, ale pozerať sa na nekonečné 20 minútové lomenice ma nebaví . Obaja tínedžeri ma tiež pekne srali už len svojou prítomnosťou v tomto snímku. Hutcherson s tým svojim ksichtom vyzerá akoby sa mal každu chvíľu pustiť do plaču, zatiaľ čo jeho filmový buddy Massoglia pôsobil s tou stále pootvorenou hubou ako zhulený a " čo to vlastne odomňa chcú ? " dojmom. Najviac ma v tomto filme zaujala tá vychytaná truhla s držiakom na poháriky, popolníkom a reprákmi ! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Svět, který má obrovský potenciál (také je podle série úspěšných knížek) společně se skvělou partou herců. Co se může pokazit? To by bylo na dlouho... potenciál je bohužel prakticky nevyužitý. Místo krás světa nadpřirozených postav a cirkusu zrůd se příběh soustředí na dětinskou story o rozdělení teenagerského přátelství. Asi je to módní vlna, či co. Velká škoda... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Gavner Zurč (Willem Dafoe) vypadá ve filmu starší než Larten Hroozley (John C. Reilly). Měl by však být mnohonásobně mladší, jelikož Larten vychoval Gavnera od útlého dětství a po dovršení dvaceti let ho zasvětil krví. V té době bylo Lartenovi něco kolem stovky. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama