foto

Chris Weitz

  • nar. 30.11.1969 (47 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, scénárista v neposlední řadě i producent, ale především režisér Christopher John "Chris" Weitz přišel na svět 30. listopadu 1969 v New Yorku. Studoval v Londýně na St Paul's School. Pochází z filmové rodiny, jeho matka je bývalá americká herečka Susan Kohner a jeho babička byla také herečka, dědeček byl producent. Jeho starší bratr je filmový režisér Paul Weitz.

Právě se svým bratrem započal Chris svou režisérskou kariéru, když se společnou rukou podepsali pod první díl klasických teenagerovských komedií a v roce 1999 natočili PRCI, PRCI, PRCIČKY. O dva roky později spolu ještě natočili film s Chrisem Rockem ZPÁTKY NA ZEM, který nebyl moc úspěšný. Vše si oba bratři vynahradili svoji zatím poslední spoluprací a to na romantické komedii, ve které se Hugh Grant seznámí a spřátelí s malým, divným klukem v podání Nicholase Houlta a zjistí JAK NA VĚC.

Prvním snímkem, který Chris Weitz režíroval sám bylo dobrodružné fantasy s titulem ZLATÝ KOMPAS z roku 2007. Další jeho štací bylo křeslo režiséra u zrodu první z Twilight ságy: NOVÝ MĚSÍC a za kamerou kočíroval rozjíždějící se hvězdy Kristen Stewart s Robertem Pattinsonem. Přichází rok 2011 a s ním i zatím jeho poslední a nejlépe hodnocený režisérský štych drama ZA LEPŠÍ ŽIVOT, které vypráví o mexickém zahradníkovi, který se snaží žít svůj americký sen.

Paul je ženatý s Mercedes Martinez a mají syna Sebastiana.

Očko "Mičl" Szyslak

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Hora mezi námi
2016 Rogue One: Star Wars Story
2015 Popelka
2007 Zlatý kompas
2002 Jak na věc
2000 Zamilovaný profesor 2: Klumpovi
1998 Mravenec Z

TV seriály

2001 Off Centre (TV seriál)
1998 Fantasy Island (TV seriál)

Herecká filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(87)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace