Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla ve třinácti letech a kromě dobrého pocitu si z ní nepamatuji nic víc. Což ale ničemu nevadí, protože u tohohle filmu se dá lamentovat nad spoustou jiných věcí než jen nad pohřbením dobrého (nebo minimálně slibného) námětu. Ačkoliv od scénáře Briana Helgelanda bych čekala mnohem víc, dřív alespoň uměl dodržovat pravidla dramatického oblouku. Ta se zase nemusí nutně dodržovat pořád a pěkné porušení může být krásný zážitek, ale tohle je film, který by nutně potřeboval zapracovat na plot pointech. Asi bych na světlo vytáhla rčení "pýcha předchází pád", protože je příliš očividné, jak tvůrci spoléhali na to, že se z filmu stane populární frančíza a oni dostanou píseček na hraní v podobě dalších filmů, takže si ty zajímavé věci nechali na potom a tady se řeší jedno a to samé dilema pořád dokola a ani se nedořeší. Ani ten stylizovaný humor si moc dlouho neudrželi a to je věčná škoda. Nikdy bych nevěřila, že se dočkám časů, kdy John C. Reilly hraje cool akčního hrdinu. (A také bych nevěřila, že je mu teprve teď padesát, osobně jsem tak nějak žila v domnění, že je mu padesát už posledních dvacet let, což z něj dělá ideálního představitele upíra.) Kvůli nedostatečně charismatickým chlapečkům v hlavních rolích (nevěřím jim ani, že by byli schopni v noci utéct rodičům, natož že by bojovali jako muži a rozpoutávali válku v čele vojsk) byl pro mě hlavní hrdina on (JCR) a v několika momentech mě upřímně pobavil. Další věc, která ze začátku vypadala sympaticky, byl pokus o výtvarné ladění ve stylu Střihorukého Edwarda, kdy jsou pasteloví "normálové" postavení do kontrastu s temným a strakatým světem netušeného undergroundu, ale na výsledné celkové estetice je patrné, že ji nevytvářel nikdo s opravdovým výtvarným cítěním a tak se tahle složka utopí v nevýrazném kýči. Abych to shrnula, na špatné filmy se většinou dívám s velkým zalíbením a bavím se představami, jak bych je sama přeskládala a upravila, aby v mých očích dávaly smysl. Tady jsem kromě postavy "upíra smutného klauna" nenašla nic, s čím bych chtěla pracovat, a to je po čertech špatná vizitka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film co se týče označení. Směsice Twilight a Underworldu pro dětské publikum. Tentokráte mi tento fakt že se jedná o dětský film nijak nevadil. Tvůrci si navíc chystají půdu pro další pokračování, sice jsem se trošku divil, zda-li mohli tehdy tušit nějaký finanční úspěch filmu. A zda-li ten finanční úspěch vůbec nějaký je. Přecejen zase tak dobrý film nebyl, ale na druhou stranu když má taková teen blbost jako Twilight 4 pokračování, tak tohle by jich klidně taky mohlo několik mít. Všichni hrdinové i záporáci přežili, jak jinak. Nejvíce mě ve filmu potěšil John C. Reilly. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Je to jakoby jste naroubovali jabloň s hrušní a vylez vám z toho knedlík. Těhlech debilit tady bylo zatraceně dost a už je na čase pochopit, že to zkrátka nebude fungovat pokud nevznikne nějakej zajímavej scénář, kterej bude obsahovat maso a krev v nejbrutálnější podobě (když už je to bráno jako horor) a zároveň nám nabídne strhující příběh (když už to nějakej chce mít), kterej chytne a nepustí. Je toho prostě moc (milion dílů s Potterem, Zlatej kompas, novej Percy Jackson nebo novinka Poslední vládce větru, která jde letos do kin, Letopisy Narnie, Inkoustové srdce atd.). Horší je to o to, že film nemá absolutně čím zaujmout. Příběh debilní, herci debilní (dokonce i John C. Reilly), hudba debilní, kamera debilní (v akčních sekvencích hodně debilní) a fakt, že se ve filmu neobjeví ani kapka krve (dost smutný, když se jedná o upířinu) posouvá film na zrůdnej odpad. Hrůza! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Geniální John C. Reilly je jednoznačnou ikonou tohoto monstrózního guláše potvůrek z Hellboye dvojky a příšerek ze StarTreku. Najdou se tu i bráchové Yody ze Star Wars a hlavně upíři, jejichž rychlost by jim i ti z Twiligt záviděli. Vypadá to na slušný rozjezd k seriálu, ke kterému si najde cestu spíše menší publikum. 60% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na to jak provařený a znásilňovaný je v posledních letech upírský žánr, bylo tohle příjemné překvapení. Hlavní představitel má správně ujetý výraz a John C. Reilly je parádní. Jen je škoda, že v momentě, kdy se film pořádně rozjede, začne děj postupně infantilnět a pubertální konec pak taky zrovna neoslní. Přesto je to paradoxně nejlepší upířina za poslední dobu. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Rozpočet filmu byl 40 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)
  • Film Strašidelný cirkus je natočen podle knižní předlohy kterou napsal Darren Shan, hlavní hrdina v knížce se jmenuje také Darren Shan... Spisovatel v knížce popisuje "svůj" životní příběh. (Vojtino)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama