Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z řady teen fantasy, mající oproti podobně laděným filmům lepší herecké obsazení. Jinak se ale jedná o další z provařených příběhů typu hodní upíři vs. zlí upíři. Jen ta omáčka okolo je taková barevnější a vtipnější. Určitě to dokáže pobavit a na další díl se s chutí podívám, ale silně pochybuji, že bych se k tomu ještě někdy v budoucnu vrátil. 50% ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Here we go again. Ďalší fantasy príbeh s teenagerom v hlavnej úlohe, predurčenom robiť veľké veci? Naozaj prudko originálne. Ak by som sa aj dokázal preniesť cez to, že príbeh je iba ďalšou variáciou na milionkrát videnú tému, tak jediné, čo my ostane na pochvalu, je John C. Reilly, ktorému som jeho úlohu žral po celý film (a on je dôvodom, prečo dávam veľmi štedré dve hviezdy). Pôsobí úplne prirodzene, má charizmu a v podstate je jedinou postavou, ktorá za niečo stojí. Ostatní sú iba nevýraznými figúrkami a atrakciami na jedno použitie. Kopancom do gulí je fakt, že sa ich zhostili skutočne elitní herci, a predviedli s nimi... úplné hovno. Willem Dafoe sa objaví v dvoch scénach, štylizovaný do nejakého sladkého manekýnskeho pupuša, a prehráva jedna radosť. Ray Stevenson sa po celý film iba škerí ako dement, Salma Hayek sa evidentne nudí a Ken Watanabe... škoda hovoriť.To, že predstaviteľ hlavnej úlohy bude drevo, sa tak nejak očakávalo, takže sa o tom netreba obšírnejšie rozpisovať. Reilly ich proste všetkých prehral o dvadsať svetelných rokov. Ďalšia vec, ktorá ma na filme vytáčala, bol skutočne mizerný strih. Ani neviem, kedy som naposledy videl takúto otrasnú prácu. Po celé trvanie filmu sa opakovali situácie, kedy som mal dojem, že medzi dvoma strihmi sú vynechané jeden alebo dva zábery. Ďalej sterilná réžia (nie je tam ani stopy po nejakej zapamätaniahodnej scéne), skratkovité rozprávanie (film pre svoju povrchnosť nezaujme a o nejakej gradácii na konci nemôže byť ani reči), najúbohejší záporák dekády a mnoho a mnoho ďalšieho. V správnych rukách mohol byť Upírov pomocník výbornou oddychovkou. Ale takto... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typově i kvalitativně podobná pitomost jako Čarodějův učeň. Fajn efekty, známé tváře, děj pro děcka nebo dospělé ignoranty. Jako fantasy jednohubka určitě v pohodě, což je ale smutné. První polovina filmu se mi líbila hodně, druhá už byla podprůměrná. Rozhodně šlo na aspoň nějakém vyvrcholení zapracovat. 60% ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha byla ryze komerčním počinem. Z knih oné řady Darren Shan by se dalo složit jen několik skutečných románů - a tedy i tomu odpovídající počet filmů. Filmaři naštěstí ale pochopili, že jít touto ryze komerční cestou nebude to pravé (leda natáče-li by seriál) a děj filmu poskládali z inspirace prvních tří dílů ságy. Inspirace byla skutečně velmi volná a snaha přeci jen nacpat do scénáře něco víc z knížky působila místy dost nelogicky (určitě pro lidi z předlohou neseznámenými). Naštěstí přeci jen film o Upírech a Vympýrech nepojali velkoryse hollywoodsky klišovatě, nýbrž trošičku inovačně - ale co si budeme povícat... zpracování žádné sláva a kéž by dosáhla úrovně komerčního braku... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Literární předloha má dvanáct dílů (čtyři triologie). V knížce upíři stárnou 10x pomaleji než lidé a bylo by velmi problematické zařídit, aby během natáčení dvanácti filmů nikdo nezestárnul, takže celá filmová série bude sestávat ze čtyř dílů - každý po třech knihách. (Vojtino)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama