Velmi dobré představení zejména díky nastolení silného téma a skvělému hereckému koncertu. Podobenství o vzestupu jedné malé gangsterské bandy v čele s bezohledným a charismatickým "vůdcem", která ovládne americké velkoměsto díky strachu, vypočítavosti a lhostejnosti ostatních je paralelou na uchopení moci nacisty v Německu. Munzar jako Hitler, Svojtka jako Goebbels a Navrátil jako Röhm - každý si zaslouží uznání, ale Munzar vzhledem k rozsahu a náročnosti role zvlášť. Celkový dojem 95 %. Jedno z těch představení, které nepoznamenal zub času a možnost vychutnat si herectví předčasně zesnulého Svojtky.(8.3.2008)

Skvost.(2.7.2011)

Podobenství o nástupu Hitlera k moci ve formě gangsterky, navíc ve verších :-) Asi nejlepší hra Bertolta Brechta, skvělý Luděk Munzar, geniální scéna herecké instruktáže, nádherný Brechtův / Kunderův cit pro jazyk (celá hra je v nádherně plynulém blankversu, skryté slovní hříčky se jmény typu Hindenburg - Dogsborough). P. S. K čemu že taková hra je, jak se tu pCCb ptá? K nacistické revoluci nemusí dojít jenom v Německu formou pivního puče ze strany hnědých košil, podobný zadržitelný vzestup může mít mnoho různých podob a může se objevit kdekoliv a ze strany kohokoliv. Právě podobná hra pomáhá člověku v tom, že si uvědomí další formy diktátorství, jiné zadržitelné vzestupy, skrytější a o to nebezpečnější, a tak se naučí vidět paralely kolem sebe a bránit jim aktivně tam. Dokument o nacismu sice člověku řekne fakta, ale neposkytne poučení z minulosti.(17.6.2010)

Výborná divadelní hra, navíc famóně obsazená, Luděk Munzar předvádí špičkový výkon, který se jen tak nevidí, výborné herecké výkony naštěstí předvádějí i ostatní.(19.7.2010)

Divadelní hra Bertolda Brechta ilustruje vzestup Adolfa Hitlera zjevnou paralelou. Neúspěšný gangster se sérií intrik a za pomoci vlivných a bohatých příznivců stane hlavou jednoho amerického velkoměsta. Záhy se rozhodne svou moc dále rozšířit... Výkon Luďka Munzara je v ústřední roli zcela mimořádný a zastiňuje jinak poněkud plochou režii Jaromíra Pleskota. (Doplněno 23/3/08: Také mne fascinuje, jak uživatel gudaulin bez skrupulí vykradl formulace z mého komentáře. Skoro by mi to mohlo lichotit.)(15.3.2008)

Munzar jako Hitlerova kopie - vynikající. K čemu ale taková divadelní hra dnes je, to nevím. V době svého vzniku určitě význam měla, ale dnes je mnohem lepší přečíst si o nacismu nějakou knihu nebo se podívat na dokument.(9.3.2008)