Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

kingik 

všechny recenze uživatele

Paul Bettany jako archanděl Michael přichází na Zem ochránit matku nenarozeného dítěte, které má spasit lidstvo poté, co Bůh na ně seslal apokalypsu. Skupinka lidí na zapadlé benzínce uprostřed pouště Mojave, mezi nimiž jsou Dennis Quaid, Lucas Black, Adrianne Palicki, Tyrese Gibson nebo Willa Holland, budou muset bojovat o holé životy s bandou anděli posedlých lidí, v jejichž čele vstanul archanděl Gabriel alias Kevin Durand. Režisér a spoluautor scénáře Scott Stewart disponuje zajímavým a neotřelým režijním stylem, a tenhle horor obdařil originálně pojatými scénami, ale scénář by přece jen potřeboval doladit, a zatímco si dobře vede v akčních i hororových scénách, především v druhé polovině filmu, tak závěr filmu mohl být i zajímavější. Občas je film i nechtěně k smíchu, protože zde padají, dalo by se říct až stupidní hlášky, nebo řada scén jde až do extrému (zmrzlinář stál fakt za to), a některým hercům role moc nesedla, třeba Dennis Quaid je žalostný. Scénář tedy nepatří k tomu nejlepšímu v oblasti hororu a ne vše v něm spolehlivě funguje, ale zase až tak špatné to tedy rozhodně není a prostředí benzinky pro zánik světa bylo vybráno dobře. Je to takový netradičně pojatý horor, který nemusí sednout každému, ale určitě za podívání stojí, protože se přece jen vymyká standardní hororové produkci, a navíc Paul Bettany svou roli neodflákl. Slibované akční orgie to nejsou, ale zajímavé to bylo v mnoha ohledech, a hlavně, já to bral jako takovou hororovou parodii. Tvůrci totiž tohle určitě nemysleli vážně. 60% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Od začátku zcela přiznané béčko s relativně slušnými efekty, solidní kontaktní akcí, vtipnými hereckými přehrávačkami a scénářem vytaženým z nejhlubší brakové prdele. Výsledek? Lehké zklamání co do zábavnosti a totální vyšumění do ztracena, na druhou stranu ze strany režiséra jasné pochopení, s čím že má tu čest a atmosfericky více než ucházející. Logické trhliny kažopádně na každém kroku :) Bettany je řezník!!! A Willu Holland chci za ženu! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční fantasy horor si mě získal už svým trailerem. Samozřejmě, mohl jsem to tušit, jeho tvůrci naprali do něj to nejlepší, zbytek je jen trapná omáčka. Vůbec to tak ale nevypadá. Paul Bettany jako anděl s uřízlými křídly je docela cool, zápletka vycucaná z Terminátora a nevim, z čeho všeho ještě, ale postrádá opravdu silné momenty. Jediná zapamatovatelná scéna je s nerudnou babkou a snad ještě s mračnem much, ta je taky príma. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film. Do trištvrtiny filmu sa film držal ako tak na úrovni troch hviezd, ale posledná štvrtina je hotová katastrofa. Prvá polovica funguje ako neškodný horor, akých sme videli desiatky, ale aspoň to ako tak držalo pokope. Akonáhle do dverí vstúpi ozbrojený anjel Gabriel s obrovskými krídlami je všetko úplne pochované. Celý film je plný nelogických vecí. Kde sa podel a odkiaľ sa vzal obrovský mrak lietajúceho hmyzu? Babka, ktorá lezie po strope mala pri rozhovore s tehotnou servírkou asi 10 možností ju zabiť. Aspoň s tým zámerom vošla do baru, tak prečo to divadielko okolo? Podobnosť s filmom Kazateľ je veľká a P. Bettany by mal byť pri vyberaní scenárov opatrnejší. Nechcem povedať že by bol Stewart nejaký extra zlý režisér, pretože niektoré scény vyzerajú fakt dobre, ale chcelo by to do rúk podstatne lepší scenár. Záverečnú scénu s monológom alá Terminátor som nezožral ani náhodou, skôr ma na to nasralo ešte viac a neostalo mi nič iné ako mávnuť rukou a povzdychnúť si : "Bože, to bola ale riadna sračka..." 40%. ()

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, jak se mám k téhle ptákovině postavit. Akce je otřesná a scénář tak debilní, že za tento rok jej asi už nic jiného nedokáže překonat. Takhle hloupé dialogy s pořádným kopcem nelogičností nenajdete ani v těch nejhorších Segalovkách. Jako jediná pozitiva vidím zajímavý námět a ucházejícího Bettanyho, který ale nedostává prostor na nic jiného, než patetické proslovy o konci světa a víře v lidské pokolení, bla bla bla. To už raději tu apokalypsu, než vidět ten film znovu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Tetovačky, ktoré sa objavili na Michaelovi, sú Enochiánske – je to reč, ktorá sa považuje za jazyk anjelov. Bola zaznamenaná Johnom Deem a Edwardom Kelleym v neskorých rokoch 16. storočia. Obaja tvrdili, že im jazyk odhalili anjeli. (Greenpeacak)
  • Před příjezdem zmrzlináře zazní na střeše motorestu jméno Rambo, čímž se naráží na stejnojmennou filmovou sérii. (Duoscop)
  • Za první víkend promítání vydělal film 17 501 625 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama