Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film. Do trištvrtiny filmu sa film držal ako tak na úrovni troch hviezd, ale posledná štvrtina je hotová katastrofa. Prvá polovica funguje ako neškodný horor, akých sme videli desiatky, ale aspoň to ako tak držalo pokope. Akonáhle do dverí vstúpi ozbrojený anjel Gabriel s obrovskými krídlami je všetko úplne pochované. Celý film je plný nelogických vecí. Kde sa podel a odkiaľ sa vzal obrovský mrak lietajúceho hmyzu? Babka, ktorá lezie po strope mala pri rozhovore s tehotnou servírkou asi 10 možností ju zabiť. Aspoň s tým zámerom vošla do baru, tak prečo to divadielko okolo? Podobnosť s filmom Kazateľ je veľká a P. Bettany by mal byť pri vyberaní scenárov opatrnejší. Nechcem povedať že by bol Stewart nejaký extra zlý režisér, pretože niektoré scény vyzerajú fakt dobre, ale chcelo by to do rúk podstatne lepší scenár. Záverečnú scénu s monológom alá Terminátor som nezožral ani náhodou, skôr ma na to nasralo ešte viac a neostalo mi nič iné ako mávnuť rukou a povzdychnúť si : "Bože, to bola ale riadna sračka..." 40%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ale Fuj!!! Kdyby Legie měla daleko lepší scénář a jako bonus někoho talentovanějšího za kamerou – dejme tomu třeba Francise Lawrence – mohl by to být opravdu slušně stylový film s armádou andělů stojících proti celému lidstvu s pravým a nefalšovaným apokalyptickým přesahem. Jenže Legie nesplňuje ani jedno z těchto dvou předpokladů. Proč by se tedy měl divák vypravit na Legii? Protože Paul Bettany je tím jediným důvodem, kvůli kterému stojí za to se brodit žumpou pravého nefalšovaného neumětelství po celých sto minut pekelně roztažené stopáže, kdy Scott Stewart vzal osvědčené nápady a vypral je v pracím prášku až se smrskly do několika zajímavých scén, ale zbytek je tvořen neskutečnou dialogovou vatou. Legii nezachraňuje ani posedlá babča či smrtící děti, ani kouřící těhule či Dennis Quaid tvářící se jako by mu někdo ukradl košík s koťátky. Premisa zavřeme skupinu lidí do restaurantu uprostřed pouště a necháme je několik dní obléhat nepřátelskými šiky démonů by možná vystačila na seriálový formát, ale na celovečerák je to proklatě málo. Pokud peklo vypadá takhle, tak já už budu opravdu, ale opravdu hodný. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční fantasy horor si mě získal už svým trailerem. Samozřejmě, mohl jsem to tušit, jeho tvůrci naprali do něj to nejlepší, zbytek je jen trapná omáčka. Vůbec to tak ale nevypadá. Paul Bettany jako anděl s uřízlými křídly je docela cool, zápletka vycucaná z Terminátora a nevim, z čeho všeho ještě, ale postrádá opravdu silné momenty. Jediná zapamatovatelná scéna je s nerudnou babkou a snad ještě s mračnem much, ta je taky príma. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Scénář? Logika? A co to je?? Člověk by čekal, že když chce Bůh zničit inkriminovaný motorest s následovnicí Marie, vyšle na něj letku svých andělů. Věřte mi, má jich hodně. Vypadají nebezpečně. Ale ne, on k nim místo toho pošle pár pochybných zombíků, které Michael oddělá raz dva. Proč jde na ně tak pomalu? Že by proto, aby měl pan režisér čím vyplnit film? Že by proto, že jinak by vlastně film ani nemusel existovat? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A to jsem Scottovi Stewartovi věřil. Premisa zněla naprosto béčkově a byl tu neskutečný náběh na Guilty Pleasure. Ten však vzal za své po prvních deseti minutách. Celých 104 minut je tak neskutečně hloupých, že jsem musel dělat co proto, abych si nevykroutil hlavu v němém úžasu nad tím, co dnes projde přes producentská síta. Jako jediný klad snad jde zmínit Paul Bettany, a to jen když přimhouřím obě oči. Obvykle, když to nejde obsahově, tak se karty sází na vizuální efekty, nebo na rajcovní záběry s vnadnými a spoře oděnými herečkami. Taková tu je jen jedna a krom jednoho záběru z podlahy je vidět velký kulový, vizuálních efektů je tu naopak plná prdel, ale kvalitou pomalu nedosahují ani na produkci studia Asylum (a to má být režisér na efekty machr). Schválně se zaměřte na jeden z posledních záběrů filmu, kdy Lucas Black vystupuje na digitální šutr. Za Bettanyho a "Come with me if you want to live" jedna hvězdička. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Na tvorbe vizuálnych efektov sa podieľali spoločnosti Great FX, Optic Nerve Studios, SPIN VFX a SPIN West VFX. (Greenpeacak)
  • Za první víkend promítání vydělal film 17 501 625 dolarů. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 26 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama