Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Udělat ze slavného minnesängra Ulricha z rodu Liechtensteinů (pol. 13. století) podvodníka s aristokratickými tituly, to tedy vyžadovalo trpkou zkušenost Briana Helgelanda se školními škamnami a hodinami dějepisu. Chaucer to taky schytal. Ještěže rejžu za to potomci Liechtensteinů nevsadili do útrob železné panny. No nebýt vtipné party seskupené kolem Ledgera (Tudyk!, Bettany!, Fraser!), zakopu film do pododpadových vod...ono natočit takovou slátaninu jakoby ze středověku s moderní hudbou i jinými vsuvkami, to chce um a odvahu...a Helgeland zvolil silnou nadsázku a nadhled...a já se vždy z "polohy vležmo" bavím. To jste nevěděli, že Nike s.r.h.o. (společnost s ručením hodně omezeným) založila kovářka ve středověku? Fakt ne? Já taky ne...čtvrtou hvězdu dávám za nejlepší postavu filmu - Černého prince z Walesu. Ovšem při všech "cituplných scénách" jsem trpěl jako tažné zvíře. A když se na obrazovce objevila mimořádně nevzhledná Shannyn Sossamon, chodil jsem si vařit čaj. A přiznám se, že Karla Dobrého jsem nemohl poznat! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Někdy je celkem vtipné, když jdete koukat na film o kterém si předem nic nezjistíte a očekáváte něco úplně jiného, než vám je servírováno s výsledkem takovým, že vůbec nechápete, co se to před vámi děje..tak přesně toto se mi stalo u Příběhu rytíře. Očekával jsem historický film a byla mi nabídnuta vskutku příjemná romantická komedie(sice převážně pro naše něžnější polovičky) ve které, si každý najde to své. Romantická linie příběhu byla sice celkem plytká, zato s charismatickým Ledgerem, k Bettanymu nemám slov(to byla jeho exhibice) a jako třešnička na dortu naprosto okouzlující Laura Fraser (v roli kovářky). Sice We Will Rock You a skandující publiku už bylo trošku příliš, ale pokud byl hlavní účel vyloudit na tváři diváka úsměv, tak se zadařilo. Pokud můžu doporučit, vůbec nic od tohoto filmu neočekávejte a jen se nechte unášet na vlně zábavy a nudit se rozhodně nebudete.. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantický dobrodružný příběh se odehrává ve 14. století a vypráví o touze člověka změnit vlastní osud. Nabubřelejší chvastounskej grc jsem už dlouho neslyšel. Tenhle film, že si na nic nehraje? Ale no tak... nevím co je trapnější - jestli odfláknutost nebo totální nelogičnosti, samozřejmě při tom o co jde především - při turnajích. A Paul Bettany sice občas předvede dobrý vtípek, ale vydávat ho za Geoffreyho Chaucera, to je hodně přes čáru. A to, co tady provedli Queenům, to je přímo zločin proti lidskosti... nebýt fajného záporáka Rufuse Sewella a kvalitního charizmatického prince Jamese Purefoye, je to úplně o ničem. Dejme tomu, že 50%, protože natočené to není nijak zle. Ale Brian Helgeland, scénárista legendárního L. A. Confidential, tady šlápl zatraceně hodně vedle. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taková milá, zábavná oddechová blbůstka. Trochu jiný (popcornový) pohled na středověk. Schválně, kolik napočítáte českých tváří. Možná zbytečně dlouhé, ale během sledování to ani tak nepřijde. Navíc, tenhle film má velké plus již v tom, že přivedl k herectví Shannyn Sossamon. Jen měli složit nějakou tu báseň na její prsy :-) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Ve scénách, kdy William (Heath Ledger) trénuje dovednosti na turnaje, jsou použity některé skutečné, dobové metody výcviku, které dokládají iluminace ze 14. století. (Merenre)
  • Režisér Brian Helgeland raz v rozhovore povedal, že vo filme zámerne použil modernú hudbu, aby moderným divákom ukázal, ako sa ľudia cítili pri hudbe v minulosti. Podľa jeho názoru, keď sa v moderných filmoch používa skutočná renesančná hudba, nedokáže sprostredkovať emocionálnu odozvu, ktorú ľudia vtedy na takúto hudbu mali. (Arsenal83)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama