Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (2 273)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový pohled na velkého detektiva v hodně špinavém (digitálním) viktoriánském Londýně, který čeká na otevření největších atrakcí, ale to nezabrání Ritchiemu vám je předvést (nedojde jen na královnu). Vadilo mi především několik neoriginální (pár inspirací od vedle) detailů, ale jinak oddechová zábava. Jednoduchost příběhu jde ruku v ruce s dovysvětlením každého detailu, takže i ten nejhloupější divák dostane vše na stříbrném podnose. Někdo, v tom asi vidí plus, ale Robert Downey Jr. se v podstatě převlékl z brnění do obleku a nic víc nezměnil (přesto je casting skvělý, i když Jude výrazně vede). Možná by si postava Sherlocka zasloužila trochu více... Zklamáním je hudba, pod kterou se Zimmer asi podepsal asi omylem (ani jeden silný motiv, pachuť westernu?). Na slavného detektiva a celý Londýn se moc hezky kouká, film rychle utíká a dobře jsem se bavil, ale emoční sucho s nedostatkem nápadů a závěrečným "tohle byl teprve předkrm" mi brání k vyššímu hodnocení. Je to příliš okatá reklama na dvojku nebo scénář patřil k seriálu?:)PS: závěrečné titulky jsou pěkné. Zase po delší době...:) PPS:vtipné to nebylo ani z polovic, jak jsem doufal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obsazení perfektní, ale nic moc z toho. Strong je trestuhodně upozaděný, Law nestíhá Downeymu sekundovat snad ani v jediné scéně (a to by tu v zásadě měli být rovnocenní partneři!), Rachel McAdams tuctová, pořádný případ tu vlastně žádný ani není, deduktivní metoda se nevyužívá pro dobro celku, ale zneužívá jako deus ex machina a tak si pro sebe krade veškerou pozornost především Hans Zimmer. Ne, že by snad Ritchie nudil, baví, místy dokonce i obstojně, ale zopakovat zdařilou taškařici ve stylu prvních Pirátů z Karibiku se mu ani zdaleka nepodařilo. A přitom je evidentní, že to je to jediné o co mu šlo. Když už netradiční pojetí Holmese, tak to s nápadem či to s Sherlockem, ze kterého ten Downeyho tak jako tak stejně vychází. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ano, Holmes se tu umí prát a s Watsonem dávaj všem do držky, jenže je to stejně v pravní řadě hlavně poctivá detektivka s klasickým vyšetřováním zapeklitého případu. Přijde mi, že se na to trochu zapomělo a mluví se jen o efektech atd. Mě Guy Ritchie hrozně potěšil, že skloubil akční element s vyšetřovacím a ještě přihodil ponurý Londýn. A podruhé ano, stojí to jednoznačně na perfektní hlavní dvojici. Robert Downey Jr. byl skvělej a pro mne to je jeho zatím nejlepší role. A Jude Law byl mimořádnej. Knírek ho dost změnil :) a navíc ty ksichty a vystupování, dost do tý role prorostl a opět potvrdil, že když má zajímavou a hlavně neromantickou roli, tak je to herec na kterého vás prostě baví koukat. A samozřejmě musím pochválit výbornou hudbu. Filmu neskutečně pomáhá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $209,028,679Tržby Celosvetovo $524,028,679Tržby za predaj Blu-ray v USA $27,874,391Tržby za predaj DVD v USA $59,323,303 ║ Taký trošku iný Holmes ale fajn, Robert Downey Jr. má proste v poslednej dobe cveng a do čoho sa pustí proste svojou odrovnanou charizmou úplne zvalcuje a z Holmesa robí drsného neohrabanca bez zábran, slušne ale len slušne sekunduje Jude Law a Rachel McAdams, Mark Strong pre úplne minimum priestoru skoro neviditeľný, škoda. Príbeh má šťavu, slabších momentiek sa tu vyskytne len minimum, tých eňo-nuňo delikaties požehnane, hlavne Holmesové súboje sú bašta, vypointované Holmesovské dialógy plus vysvetlenia robia opäť svoje čaro ako za starých dobrých čias, husličková hudba je len bonbón na torte... o trošku málo doladiť scenár a bola by to fakt veľká jazda ale aj tak som nadmieru spokojný. /videl v kine: 85%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pan Holmes zabil psa. Už zase." Trpím nedostatkem úcty k tradicím a prý se to nedá léčit, takže se přiznám, že ten strejda s fajfkou mne nikdy moc nebavil. Ale Sherlock Holmes, pouliční rváč, chemik, hráč na housle a ničič vztahu kolegy Watsona, je mi hodně sympatický. Navíc mám rád, když se mohu v temném prostředí procházet mezi poletujícími hláškami a po navrátu domů ze sebe smýt nános cynismu, na který právě tento Sherlock rozhodně není skoupý. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Když se Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) podivuje, že už je listopad, je v novinách, které drží, napsáno: "pátek 13. listopad 1890". Toho dne však byl čtvrtek. (ZaFi.)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 209 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 524 mil. (NIRO)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama