Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (527)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili, že nemá smysl tahat děcka po Narnii dvě a půl hodiny jako v případě druhého dílu a výrazně zkrátili stopáž, což je více než chválihodné. Nová postava Eustaceho je protivná, jinak nic nového pod sluncem co se týče hereckého ansámblu. Z akčního bojového finále s mořským hadím monstrem usuzuji, že se tvůrcům líbil krakenovský souboj ve třetích Pirátech z Karibiku, na které jsem si v průběhu díky podobným scénám několikrát vzpomněl. Třetí Narnie neurazí, nenadchne a odezní stejně rychle, jako tajemná zelená mlha nad mořem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda preto, že to nie je až tak príšerné ako naposledy a že tvorcovia nemôžu za to, že predloha nebude asi nestojí vôbec za nič. Potom nemôže fungovať ani film. Jedná sa o lobotomizovanú verziu PP a H, kde sme svedkami nepodarených verzií draka Šmaka ležiacom na poklade, dvoch Galadriel a neuveriteľne otravného myšiaka. Princ Kaspian pôsobí svojim neprítomným pohľadom a výzorom ako sfetovaný Dave Gahan ročník 93. Aspoň to nie je tak extrémne dlhé, ako rovnako nepodarená prvá časť. Filmová Narnia má tri časti a mám pocit, že nemá žiaden ucelený dramatický oblúk. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem si začal přát, aby celá posádka vplula do zeleného kouře a film skončil. Bohužel se tak nestalo, ale jedno pozitivum se alespoň našlo. Nejotravnější postava v dějinách kinematografie, bratranec Eustac, se proměnil v draka a jeho dementní ksicht tak na hodinu zmizel z obrazovky. Celému filmu chybí nějaký výraznější kladný hrdina, který by celý děj utáhl a komu bychom fandili. Děcka včetně Kaspiana žádné charisma nemají. Kapitolou sama pro sebe je pan režisér. Tak příšerné šermířské souboje jsem snad v žádném áčkovém filmu neviděl. Vůbec první polovina vyznívá neskutečně levně, že si připadáte, jak když koukáte na Nekonečný příběh 3. Druhá polovina už je lepší a zaslouží si alespoň 3 hvězdičky. Ještě k panu režisérovi - ty záběry ruční kamerou byly odporné a laciné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to dopadne horšie, ale ešte sa to dá pozerať.150 mil. tam našťastie je vidno aj keď miestami sú efekty trošku slabšie. Zo začiatku cca prvá pol hodinka je zaujímavá, ale potom príde to čoho som sa obával. Chýbala mi tam hudba Harry Gregson-Williamsa, scenár trochu začínal slabnúť a efekty spolu sním. No našťastie sa to neskončilo v ešte väčšiu tragédiu a film si už len udržal mierne nadpriemernú rodinnú zábavu. Oproti predošlému dielu som si už na Bena Kaspiana Barnesa zvykol. 55% - 3* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak až Jiří Poutník Mně přesvědčil že tahle akce není k zahozeni předešle díly mohly byt o dost lepší ale co už na takové domácí posezení a podívaní určitě stačí, tenhle díl byl pro mně výborný pár obludek nějaké akce dobré ale pořad k tomu něco chybělo přesto spokojeny. A pokud chcou točit i další díly doporučil bych pokračovat v čem skončily. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)
  • Mezi prvním a druhým filmem uplynulo v Narnii 1 300 let a sourozenci Pevensieovi zestárli o jediný rok. Mezi druhým a třetím dílem však uplynulo 14 let, avšak sourozenecké duo bylo opět o jediný rok starší. (pirate)
  • Mezi filmem a knihou lze najít několik rozdílů. Ve filmu například dostane posádka za úkol položit sedm mečů na Aslanův (Liam Neeson) stůl, aby porazili zelenou mlhu. V knize se však tyto meče vůbec nevyskytují. (Lokitre)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno