Reklama

Reklama

Učú no senši

  • Japonsko 宇宙の戦士 (více)

Recenze (5)

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejsem zrovna milovníkem ani znalcem anime z let osmdesátých, ale tato minisérie působí spíš jako nějaký paskvil mezi západním animákem a anime. Takřka nepřekonatelným problémem pro mě byla šílená utahanost, která se táhla napříč všemi epizodami a absolutně zabila jakýkoli pokus o atmosféru ... ta ale stejně neměla moc šancí vzhledem ke zvukovým efektům. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Heinleinovy předlohy zmocnil Verhoeven, vznikla tato japonská animovaná minisérie. Třebaže k pozdější hrané verzi mám své výhrady, považuji ji rozhodně za zdařilejší než tento kousek. Uchu no Senshi jako by bylo přesně tím, z čeho si později Verhoeven střílí - naivně ztvárněným přerodem dospívajícího chlapce, z kterého výcvik a válka udělá tvrdého chlapa a nakonec zakotví v objetí jemu nejmilejších paží. Tomuto anime chybí styl, myšlenka, jakýkoliv přesah - je laciným chronologickým a až otrockým převyprávěním Heinleinova příběhu, beze špetky invence. Neurazí, ale umrtví člověka svou sterilitou. Lepší **. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Popové" zpracování (statickou nízkorozpočtovou animaci, obyčejnou kresbu, úsměvný "look" 80tých let, synth hudbu) bych neřešil, za to nestály. Ani po příběhové stránce ale seriál mnoho nenabídl: 1 epizodu á la 90210, 4 z "drsného" výcviku, a v té poslední unylý výsadek - bojůvku na Klendathu (po níž skončil, byť válka teprve začala). Čili jsem si z něj odnesl leda "sluníčkový" pohled na službu v armádě, doprovázený cudným zamilovaným červenáním teenagerských kadetů, hrdinně a odhodlaně nasedajících do svých kovových rakví - mechů. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

No já vám nevím lidi. Unylé je opravdu to správné slovo. Ale jak je to krátký, tak se to přežít dá a myšlenku - život je k něčemu i když je k ničemu - to přenese. Seriál to fakt bere hodně postupně a první 4 díly jsou výcvik a jen dva jakš takš akce. Jak to bere postupně, dává si záležet a všechno vám to vysvětlí a nic vám neunikne. Rozhodně lepší jak nicneříkající seriály se super efekty a rychlým spádem. Na nic si nehraje. Army theme - romance - bro - mecha anime. 50% Nejvtipnější jsou na něm ty oslovení: Karmelčíta, Džoný, Qureku, Patá/u apod. :-D ()

Wary 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je poměrně dosti naivním zpracováním originálu knihy. Poměrně hezká kresba a mě se líbící soundtrack provází příběhem mladého chlapce, který se kůli své lásce k dívce a vlasti přidá do armády. Celý příběh je dosti krátký, naivní a nikterak detailní, zato se na něj dá pohodlně dívat a oddechnout si od hlubších myšlenkových pochodů. Navíc na rozdíl od pozdějších ztvárnění cizáci nevypadají tak moc vtipně. Pro pohodovou odreagovávačku a hezkou podívanou 3 * ()

Reklama

Reklama