Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (74)

  • Když jsou Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) na policejní střelnici a Riggs střílí do terče, padne pět ran. Když následně přijede terč, kam Riggs vystřílel do obrysu hlavy „smajlíka“, je v něm osm děr. (TomKey)
  • Když se chce Murtaugh (Danny Glover) na střelnici předvést Martinovi (Mel Gibson), tak vystřelí na terč, který je trochu nakřivo. V dalším záběru ale terč visí rovně. (Duoscop)
  • Když Alfréd (Donald Gooden) popisuje podezřelého, tak se mu mění poloha papírových brýlích na hlavě. (Duoscop)
  • Ve scéně, kde Riggs (Mel Gibson) leze na římsu za sebevrahem, můžeme vidět v záběru v levém dolním okraji jistící lano, které drží sebevraha. (KRYSIOPICE)
  • Na začátku závěrečné scény, kdy Riggs (Mel Gibson) vyzývá Joshuu (Gary Busey) na souboj, má košili i vlasy suché. V dalším záběru má však košili i vlasy dokonale promočené. (fifas2)
  • Když se Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) po zatčení sebevraha hádají v obchodě, Murtaugh dá Riggsovi svůj revolver, aby se zastřelil, pokud opravdu chce. Když si jej Riggs nejprve přiloží k hlavě, zbraň má natažený kohoutek. Když si poté dá zbraň pod bradu, je v detailním záběru vidět, že kohoutek natažený není. (Wishkah)
  • Ve scéně, kdy se Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) seznamují v podzemní garáži a následně nasedají do auta, má Riggs v každém záběru jinak ohořelou cigaretu. (Geralt z Rivie)
  • Na začátku leží Riggs (Mel Gibson) v posteli s téměř dokouřenou cigaretou, v dalším záběru však kouří cigaretu podstatně delší. (CrownThomas)
  • Na začátku filmu dopadne Amanda (Jackie Swanson) po skoku z balkónu na auto. Během záběrů se však poté její poloha na autě změní. Amanda totiž padá spíše na čelní okno auta, promáčkne ale střechu auta uprostřed a pak také leží uprostřed střechy auta a čelní okno vypadá v pořádku. Při ohledání ve dne je ale čelní okno rozbité, jeho rám poškozený... (CrownThomas)
  • Když se Riggs (Mel Gibson) chce ve svém karavanu zastřelit, vyndá ze zbraně zásobník, stáhne závěr, vyndá náboj z komory, vkládá nový náboj a spouští závěr zbraně. V tu chvíli má natažený kohout. Když si pak zbraň přiloží k hlavě, je kohout vypuštěný a musí ho znovu natáhnout. (JohnSmith)
  • Spoiler: Po závěrečném souboji beze zbraně, když se ho policisté snaží spoutat a eskortovat, je Joshua (Gary Busey) zastřelen zároveň Riggsem (Mel Gibson) i Murtaughem (Danny Glover). Murtaugh má revolver v pouzdře u pasu. Riggs ale tasí pistoli zpoza pasu, kterou během souboje, ani po něm, nemohl mít u sebe. (Babinicz)
  • Spoiler: Na konci filmu, kdy se Riggs (Mel Gibson) osvobodí z pout a s kolegou utíkají, je celou dobu bos. Poté má však najednou tenisky. (CrownThomas)
  • Spoiler: Při scéně, kdy se Riggs (Mel Gibson) připoutá k sebevrahovi a následně seskočí dolů, lze hned v několika záběrech jasně spatřit, že jsou pouta pryč. Jakmile však oba muži dopadnou do záchranné plachty a zvednou se, pouta mají opět zpátky. (Devadesát Dva)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama