Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

verbal 

všechny recenze uživatele

Slečna Bluntová je Vulva Dei, i když hraje totální zevní genitál v kostýmu laciné štětky. Ronu Vízlymu snad přivodí Voldemort předčasnou "hereckou" smrt zalomením koštěte na famfrbál v jeho zrzavém rektu a pan Nighy byl skvělý v Pirátech na vlnách. Dohromady to ale dá místy i vtipný crazy maglajz, který dokonce vzdáleně připomíná komedii a proti přílivu slaboduchých taškařic ze "Západu" je to opravdový klenot! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když nemám ráda komedie o nájemných vrazích, tak v tomto případě na svou zásadu zapomínám. Příběh je podaný s takovou nadsázkou, že smývá veškeré morální pochybnosti a divák chtě nechtě tomu upnutému profíkovi tolik posedlému čistotou a pořádkem fandí a tu ztřeštěnou šílenou holku mu přeje, protože ona mu do života přináší tolik potřebnou barvu. Film je lehoučký jak citronová pěna do koupele, takže se v něm nějaká ta nelogičnost v ději hravě skryje.____ Vcelku už stařičký Bill Nighy je tady pomilováníhodný a to zcela upřímně. /12. 4. 13./ ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, film ze staré školy inspirovaný všemi těmi francouzskými komediemi (už chyběl jen Belmondo). Bill Nighy má charisma na rozdávání, Emily Blunt každým dalším filmem ukazuje, že o téhle kočce ještě hodně uslyšíme, Martin Freeman skvěle úlisný a Rupert Grint v "době po Harrym" prokazuje kus komediálního talentu. Pro mě osobně jedna z nejlepších komedií, co jsem v poslední době viděl, o to větší překvapení, že jsem o tomto filmu neměl skoro žádné info. "Jak se daří tvému bodyguardovi?" "Nejraději bych ho odpojil od přístrojů." "Výborný nápad, tak to udělej." "Ne, má zaplaceno až do konce měsíce."... "Mučili tě, viď?" "Ne, hned jsem jim řekla tvojí adresu." "Hodná holka." :-) :-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Krimikomédia, ktorá ma takmer ničím nezaujala. Mal som dojem, že vidím nejakú odrodu Johnnyho Englisha. Billy Nighy je asi slávny herec, zatiaľ som nepochopil prečo. Emily Blunt som videl po prvý krát. Je pekná, ale to je asi tak všetko. A ten tretí, to bol vyložene trápny typ, ktorý ma rozčuľoval. Ani som to nedokázal dopozerať. Tento film nemuseli nakrútiť a nič by sa nestalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Povolání nájemného vraha jako rodinná tradice? V této černé komedii je možné všechno. Stárnoucí elegán ze staré školy Bill Nighy bydlící se svou přísně kritickou matkou, vklouzl do role nájemného vraha velmi hladce. Náhoda tomu chtěla, že podvodnice Emily Blunt živící se prodejem padělaných obrazů se poté, co napálila mafiána Ruperta Everetta, ocitla na seznamu příští vrahovi zakázky. Jenže profesionální zabiják neprofesionálně selže a zakázku z lítosti nad krásnou obětí nesplní, a jelikož ona neví, jak se věci mají, tak ho začne považovat za soukromé očko a za svou ochranu mu nabídne horentní sumu. Do toho se jim do cesty připlete zelenáč Rupert Grint a rozzuřený mafián už vyslal nového sadistického zabijáka Martina Freemana, aby dokončil, co se jeho předchůdci nepodařilo. Dobře jsem se bavil a hlavní zásluhu na tom mají všichni herečtí představitelé. Herecký trojlístek Nighy, Bluntová, Grint, je sice solidně nesourodý, ale hrají parádně, a to se dá říct i o Everettovi a Freemanovi v záporných rolích. Sice jsem viděl propracovanější černé komedie, ale tahle měla spoustu originálních nápadů, gagů a skvělé herecké obsazení. Pár vad na kráse, které scenáristka nedořešila (například slabší finále nebo další osud mafiána a jeho poskoka), nesnižují kvality filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Před dvojicí homosexuálů v baru, kam Victor (Bill Nighy) pronásleduje Rose (Emily Blunt), je možné všimnout si lahve dvanáctky Budějovického Budvaru. (Illuminare)
  • V oknech jedoucího auta, ve kterém mají sedět Victor Maynard (Bill Nighy), Tony (Rupert Grint) a Rose, je možné všimnout si, že místo herců jsou ve voze kaskadéři. (Chegi)

Reklama

Reklama