Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (877)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se hlavní dějová náplň v poslední třetině zredukuje na "automobilové" honičky. Jinak je ale Kuky neuvěřitelně působivý, po vizuální stránce morbnidně-komický a především magický pokus o takový menší český Hollywood, který Svěrákovi vychází na výbornou a veškeré jeho chybičky jsou zároveň jeho skutečnými ozdobami. Zásluhu na tom má přitom nejenom úžasný vizuál (a skvělý dabing-nedabing), ale především způsob, jakým Svěrák tuhle svoji skoro pohádkovou fantazii rozklíčovává a umožňuje divákovi luštit ji v průběhu děje s ním. Druhá návštěva kina se tak stává povinností a pokud do začátku prázdnin nevyjde oficiálně soundtrack, asi se zblázním!!! BTW všimli jste si, kolik prvků má ten film společných s Nolanovým Inception?? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kuky je strašně promarněná šance, protože dílo Franty Skály by si převod do kvalitního filmu zasloužilo (a stejně tak AmanitaDesign J. Dvorského). Ale Jan Svěrák na režisérské sesli byl asi nahrazen nějakou hračkou s pilinami v hlavě, protože zde nezvládl předvést zhola nic z režijního umění, o kterém jsem věřil, že ho ovládá. Ono je to asi trochu náročné, točit s loutkami. Ale tohle bylo prostě totálně nezvládnuté. K čemu je propracovaná vizuální stránka (ano ta je téměř dokonalá), když film po narativní stránce naprosto selhává?? A to se ani nezmiňuji o neskutečně prázdném scénáři... Tento film mě absolutně nebavil, vlastně jediný důvod, proč jsem ho nezavrhl docela, je dabing Zdeňka Svěráka. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Já.. no. Hmm. Co se týče technické stránky... Kamera supr .. ale scénář .. Ony ty loutky působily nepřirozeně .. eko témata .. snaha poučit .. a ten kluk neumí mluvit. Konec bez konce .. jakoby složené z useknutých epizodek .. Bla ? Bla .. ____ Někdy mám šťourání vlastního mozku do malicherností pokrk. Nemá cenu se dovolávat dětského ducha v každém divákovi a tím docílit ignorace chyb. Fajn by ale bylo uvědomit si, jak malou váhu ty chyby mají v kontrastu se vším hezkým, co film přináší. Každej by chtěl bejt zase malej nebo jak to říkal ten zevloň. 3,7* Edit: Mnohem lépe podle mne ale s dětskou fantazií pracuje jiný český film a to Kdopak by se vlka bál ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky a trochu si přitom připadám, jako bych tomu růžovému plyšákovi vydloubávala očíčka, ale nemůžu si pomoct: já jsem se po většinu filmu prostě nudila. Příběh mi nic nedal, ba ani důvodů ke smíchu se moc nenašlo a že je vizuál celý takový jiný, neotřele zvláštní, to jaksi nevyváží celkovou nezáživnost a rozháranost Kukyho. Nevím, jestli bych byla nadšená v kuřecím věku, malinko o tom pochybuju. Sociálně inženýrský houmlesácký finiš mě pak přiměl při hodnocení váhavě mávat myší mezi dvěmi a třemi hvězdičkami... nakonec pro jednou vyhrála moje laskavá, infantilní stránka, leč pouze o ňadra vrcholové gymnastky. 54% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce je to čudný film i čo sa týka príbehu i jeho vizuálneho prevedenia, no po niekoľkých minútach sa človek do tohto sveta dostane a potom je to už len a len úžasné. Skvelé bizarné figúrky, vynikajúci dabing (možno až na príliš apatického Zdenka Svěráka) a úplne nádherná hudba! A najväčší king je cool hláškar Anuška! Anuška!!! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Na grafickém vymazávání drátků od loutek pracovalo 100 lidí. (Milan25)
  • Původní myšlenkou Jana Svěráka bylo natočit film z pohledu psa přeživšího záplavy. Na tento projekt dokonce dostal grant, který posléze vrátil, protože k natáčení nedošlo. (Olík)

Reklama

Reklama