Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (877)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drsné dobrodružné drama. Svěrák tvoří zajímavý a především fungující svět, který ale možná není úplně pro děti (maminka je tady v podstatě záporák proboha!) jako spíš pro ty co by jimi zase chtěli být. Výtečné hlasové obsazení, nádherná kamera, skvělé akční scény (ten náklaďák mi připomínal Nácky z Indyho a závody ze SKRYTÉ HROZBY) a moc pěkná hudba dělají z KUKYHO pozoruhodnou podívanou. Víc těchle svérázných pokusů o oživení českého filmu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kuky se vrací není vůbec špatný film. Co se týče formální stránky musel jsem v duchu jásat (výborná hudba, kamera, triky), ale i po té obsahové může film nabídnout slušný příběh (pro děti). Štvala mě postava malého Ondry (vůbec se mi na tuhle roli nehodil) a stejně tak jeho hlas, který propůjčil Kukymu (určitě by se dal najít dabér s vhodnějším hlasem). Jeho matka byla ve své roli taky dost nevěrohodná. Lepší to bylo s postavičkami. Dabing Zdeňka Svěráka alias Hergota jsem si opravdu užíval, stejně tak ostatní dabéry lesních/skládkových příšerek. Ten konec byl už takový úsměvný a vložka s bezdomovcem Kaiserem zbytečná (jako kdyby šlo jen o to, aby měl možnost něco odehrát), ale celkově mám z filmu dobrý pocit, jestli dělat moderní filmy pro děti, tak takhle. "Co je?" - "Já jsem eště nikdy mimo domov sám nespal, teda včera, ale to jsem omdlel." - "No, tak gratuluju a nezapomeňte zhasnout." ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// +nejvíc asi zaujme kamera, to jak snímá prostředí a jak nám ho představuje je skoro až úchvatné, obraz je ostrý, tvůrci si především u loutek pohráli s detaily, zároveň zmíním že loutky jsou dobře vedené a pohyb působí řekněme uvěřitelně, dítě bez problému uvěří, že v lese někdo takový žije, dospělí divák si naopak vychutná hlasy herců, kteří dabují ty malé potvůrky, potěší hra na hodné a zlé, kdy je jasné komu budete fandit -nejvíc mi asi vadil příběh, který jsem nepochopil, stejně tak jsem nepochopil ani závěr, byla to všechno jen dětská fantazie?, no a především mě to nudilo, kromě akčních sekvencí "jízda v autech" bych dokázal tento film bezpečně prozívat/// Kuky se vrací je technicky výborně provedený film. Však těch plusů má opravdu mnoho. I dětem se nejspíš bude líbit. Režie taky není špatná. Jen ten scénář mě vůbec nezaujal a i přes všechna hezká pozlátka mám z filmu hodně špatné dojmy a pocity. Proto nemůžu hodnotit lépe. Právě naopak, dvě hvězdičky by byly akorát, nebýt zmiňované technické kvality. Konec, Kuky se už nevrátí./// Celkem 63%/// ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ubral bych zbytečně retardujícího a vyloženě trapného moralizování a naopak přidal špetku vypravěčské grácie a dramatického náboje. Tempo je vážně šíleně nevyrovnané - hlavně pak v druhé polovině filmu, kterou jsem, přiznám se, dokonce odzíval. Ke všemu přímo bije do očí nekonzistentnost a papírovost fikčního světa, který kromě líbivého povrchu nemá co nabídnout. Audiovizuálně ovšem kouzelné, i když se mi paradoxně víc líbil zvukový design než obrazové řešení. (viděno v rámci českobudějovické předpremiéry za účasti Jana Svěráka a jedné z originálních verzí Kukyho) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Všechno se mi líbilo, jen mi to nakonec přišlo trochu odfláknuté. Jak to říct, při té práci, co s tím všichni měli, a která se všem hodně povedla, si třeba mohli dát trochu víc záležet na pohybu Kukyho, který byl tak nějak pitomě toporný. To mě trochu zamrzelo, ale jinak jde o milý filmík, takové hravé rozptýlení ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Některé scény vyžadovaly vedení loutek z podzemí, a to až deseti lidmi. (hippyman)
  • Režisér Jan Svěrák si po uvedení filmu najal dvojici studentů, kteří na internetu vyhledávali nelegální kopie filmu a zajistili jejich následné smazání. (Tom_Lachtan)
  • O vytvoření filmových dialogů požádal Jan Svěrák svého otce, který však nakonec odmítl a napsal pouze básničku pro postavu Anušky. (Olík)

Reklama

Reklama