Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Druhý díl'' navazuje plynule na předchozí děj. Arn stále dlí v Palestině jako člen Templářského řádu a jeho láska na něj stále doma čeká. Film ještě tak v 1/3 trpí přeskakováním mezi boji se Saracény a dějem doma na chladném severu. Vadilo mi to v prvním díle a vadilo mit o i zde. Naštěstí pak se vše přelije do Švédska (podrobnosti nechci vyzrazovat) což děj značně zkompaktní. Zde dochází na politiku a dojde zde i k větší bitvě mezi Dány a Švédy. Ta byla parádní, ale bohužel zde byl cítit chudý rozpočet. Rytíři, pěchota i lučištníci byli skvěle vystrojeni, výprava byla dokonalá. Ale i když kameramani dělali co mohli, pořád jsem za těmi třemi řadami bojovníků viděl prosvítat prázdná luka.... Zkrátka k digitalizování se tu asi moc nesahalo a na komparz nebylo dost zlaťáků. Ne že by to tak moc vadilo, ale člověk je už přeci jen zmlsán Statečným srdcem, Křižáky, Královstvím nebeským atd... Celkově se mi Arn moc líbil. Dvojka jej celkem slušně uzavírá..ač vlastně dvojkou ani původně nebyla. Velká spokojenost! * * * * ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

4**** body Hlavu mám prázdnou a nulovou slovní zásobu. A mám napsat komentář k filmu.. [X] Minus 1* bod 2 věci mi nesedli, z toho jedna trošku víc. Nevím jestli jsem to psal u prvního dílu, ale je škoda, že na to nebylo drobet víc penízek. Třeba by pak herci před kamerou stárli a po 20-ti letech děje nevypadali pořád stejně. A ta drobnost co mi chyběla je, že když už to bylo v DTS, mohli si s tím zvukem mnohem víc pohrát. Nevyužitý potenciál. [X] Chyběl jim bojový pokřik "HRR NA NĚ!!" To je jasný... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsem, že jsi odmítla nabídku biskupa Erlanda. Chápu, že potřebuješ čas na rozmyšlení.“ - „Nemám se nad čím rozmýšlet.“ Cecílie je totiž už dávno rozhodnutá, jak chce strávit svůj život…Režisér Flinth pokračuje v tom, co mu fungovalo v díle předchozím. Přesto mám pocit, že dvojka se mu podařila o něco lépe. A nejen v tom, že se pokračování mnohem více podobá filmu s vysokým rozpočtem. Oproti jedničce se mi podařilo lépe smířit s hlavním hrdinou. Absence větší dávky charismatu už pro mě nebyl takový problém. Také proto, že si Arn prošel vývojem a život z něj udělal zajímavější postavu. I co do atmosféry mi druhý díl přišel vydařenější. Nechybí sice momenty, které trochu drhnou (příkladem buď načasování setkání páru a odnikud se objevivší potomek vyvolávající nechápavý úsměv), ale celkově dám slušné 4*. „Saladin ještě zdaleka není poražený.“ - „Je to určitě jen otázkou času, ne?“ - „Musíme věřit, Haralde. Musíme věřit, že vyhrajeme nad zlem.“ - „A co když nám víra nepomůže porazit zlo?“ - „V tom případě…zemřeme.“ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý príbeh, i ked s velmi dlhou stopážou. Spracovanie a hlavne hudbu možno len chváliť. Výber hercov už menej, aj ked to až tak nekazia. Tú bodka po návrate si mohli ale kludne odpustit, už to bolo akoby nasilu tlačené. Tešil som sa na druhý diel a tu sa dočítavam, že to je to isté, len inak zostrihané - no zbohom. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zhlédnul jsem oba díly najednou a proto je také jako jeden celek hodnotím. Vzhledem k tomu jak málo lidí tenhle film vidělo, mě doslova šokovalo jak dobrý příběh a kvalitní zpracování se v něm ukrývá. Film nejspíš úplně minul širokou veřejnost, dost možná i proto, že je z evropské produkce a tak nejspíš úplně chyběly jakékoli bombastické reklamy a upoutávky. Co mu ovšem na rozdíl od některých velmi propagovaných snímků nechybí (tedy alespoň z mého pohledu), je kvalita. Velmi poutavý příběh o neutuchající lásce celým dějem provází, čest, intriky, války, nenávist, či touha po sjednocení země a následném míru. To vše jde ruku v ruce s velmi slušnou prací s kamerou, skvělými historickými kostými či pověstnou krásou severské přírody. Tu navíc báječně doplňují ponuré kamené kláštery a hrady, které navozují onu potřebnou syrovou (dobovou) atmosvéru. Nechybí ani křižácká tažení pouští, i když právě části z Jeruzaléma a okolí, na mě z celého filmu zapůsobily jako neslabší článek (možná i proto, že malinko kopírovaly Klálovství nebeské), ale celkový dojem mi rozhodně nezkazily. Osobně mi nevadil ani evidentně nižší rozpočet či absence hereckých megahvězd. Nemám co rozmýšlet, jdu jednoznačně na pět... ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama