Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na tomhle paskvilu dělajícím ostudu žánru horor je nejzajímavější zdejší obsah českého filmového fóra, který film přisuzuje Samu Raimimu. Vlastně vám ale závidím, že o filmu víte úplné houno, natož abyste ho snad viděli. Protože pokud existuje seznam deseti bodů, které je potřeba splnit pro posrátí filmu, může pan Keňan v klidu vyrazit na prázdniny - má do puntíku bezpečně splněno. A já doufám, že ho na té dovče sežere Poltergeist Raimi, už mě totiž nebaví rvát si v kině chlupy z nosu jen abych neusnul. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický naleštený moderný remake pre deti do ôsmich rokov. Kohokoľvek staršieho už novodobý Poltergeist nemá šancu vystrašiť. Aj pôvodný Poltergeist bol síce takým hororom pre celú rodinu, no Spielbergovi a Hooperovi sa podarilo šikovne skĺbiť rodinný film s hororom a film viac menej funguje bez väčších problémov aj dnes. Remake namiesto toho, aby sa o čokoľvek snažil ide rovno na vec. To čo sa v pôvodnom filme udialo za 40 minút sa v remaku udeje ani nie za päť. Hneď elektrizuje zábradlie, búchajú dvere, skáče z police klaun, strom sa derie do izby, skriňa vydáva tajuplné zvuky, ale divákovi je všetko toto dianie od začiatku ukradnuté, pretože sa nebuduje žiadna atmosféra, ani nijako nenapína. Gil Kenan je obyčajný rutinér, ktorý tie najväčšie hororové klišé haunted house snímkov iba ledabolo nahádzal na seba bez ľadu a skladu, bez jediného osviežujúceho nápadu alebo akejkoľvek režijnej invencie. Z postav sa tu nie je o koho báť, keďže herci sú jednak dosť netypicky zvolení a mnoho z nich do podobného snímku ani nezapadá a navyše stvárňujú postavy ktoré sú zvláštne apatické k celému dianiu navôkol. Keď následne skriňa unesie najmladšiu dcéru, tak to takmer vyzerá tak, že nikoho psychicky zvlášť nevzalo, že im zmizlo dieťa, ale pokrčí sa ramenami, zrazu všetci verzia na duchov, kontaktujú akési oddelenie paranormálnych javov na miestnej univerzite a pokračuje sa v klišoidnom strašení. Poltergeist je tak najsilnejší v pár momentoch, kde sa straší buď s minimom (ikonická scéna s televízorom) alebo žiadnymi trikmi (vŕtačka), no to sú vyslovene sekundy slušnej atmosféry aj to vykradnutej takmer doslovne z pôvodného filmu. Vo finále už ten digitálny bordel stratí všetku súdnosť a mať o minútu viac tak skutočne idem s hodnotením ešte nižšie. Keď totiž bubák z plachty vo vyše 30 rokov starom filme pôsobí efektnejšie než táto kopa farebne blikajúcich CGI svetielok je s remakom niečo veľmi zle. Vo výsledku čo s hororom ktorý nie je natoľko hlúpy, aby svoju stupídnosť dával okato najavo a divák sa mu mohol aspoň na rovinu vysmiať, ale zároveň nie je natoľko strašidelný, že by sa dal vôbec nazvať hororom? Ostal tak v rukách iba otravný remake, ktorý môže mať úspech jedine pri púšťaní deťom namiesto večerníčka, nikoho staršieho totiž nemá šancu poľakať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak sbohem a díky !! Doufám, že už se neuvidíme.." - "Nevím, proč všichni tohle říkají.." ;) Rodiče většinou těší, když je jejich dítě v televizi.. Tohle ovšem rozhodně není ten případ..;) Nicméně zmizení malé Maddy fantastické Kennedi Clements zamrzí víc než slabší castingový výběr pro role moderních vymítačů, protože ta si většinu scén ukradla pro sebe.. Poměrně dost nadějný britský režisér Gil Kenan pod Raimiho ochrannými křídly (s)plašil nad očekávání doslova duchaplný remake, který s velkou pokorou rozšiřuje původní skvostný snímek o ne úplně originální, respektive nové, myšlenky, s nimiž si nedávno, byť podstatně zdařileji, pohrál žánrový král James Wan ve svých Insidious.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Totální průser, chvílema sem netušil jestli sleduju horor, nebo dost nepovedenou komedii.Na Poltergeist jsem se hodně těšil a to hlavně díky trailerům, ano ano, opět jsem skočil na špek těm sestříhaným dvěma minutám toho nejlepšího.Nejdřív bych začal u scénáře, který udělal z rodiny nesnesitelné kretény, fotr je nula bez práce, hlupák a typický americký křupan, matka taková ta domácí puťka a pak tři totálně nevýrazný haranti, já mít takovou femily, dobrovolně čapnu tu bandu špatně digitálně vytvořených bubáků a vodejdu s nima do prdele.Takže hned ze začátku bohužel nemáte absolutně žádné sympatie k rodině.Strašit sice začne poměrně brzy a pár scén bylo na infarkt, jenže to spočítáte na prstech ruky a trvá to asi patnáct minut.Když totiž skříň sežere nejmladší maso v rodině, tak všichni s totálně nepřesvědčivým výrazem pokrčí rameny a na scénu přijde partička absolutně nesympatických lovců duchů a atmosféra jde totálně do prdele a když do toho všeho bordelu přijede trapák Jared Harris, je film už doslova ponořený ve sračkách.K tomu všemu si přičtěte totálně zabité herecké výkony, příšerný triky a iritující pokusy o tumor, teda o humor.Jestli tohle viděl James Wan, tak se zvedl, zakroutil hlavou a s ironickým úsměvem procedil ''kreténi''.Poltergeist je totálně nezvládnutý film a snad nejhorší remake.Mrtě jsem se těšil a jsem neskutečně zklamaný.Za pár opravdu výborných scén přeci jen ten film nepošlu úplně do prdele, ale rozhodě tam patří Gil Kenan, potkat ho....tak se mu vytlemim do xichtu.Už se nemůžu dočkat, až si zpravím chuť třetím Insidious.40%. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už kostry lezoucí ven a pár padajících věcí naši generaci zvyklou na jiný typ hororu nevyděsí. Ovšem strašně mi vadilo, že se snažili tam cpát prakticky něco ze všech druhů novodobých hororů a nerazili Spielbergovou nebo lépe svojí cestou. Cesta do záhrobí okopčená z Insidious, navíc v Insidious je teda mnohem povedenější, než pár blikajících světýlek a ruce mrtvol, co se po všech natahují. A ještě "amatérské záběry" z létající kamery atd. Lekaček děsně málo, ale sympatičtí hercí a zajímavé postavy. S dějem si trochu od originálu pohráli a myslím, že zrovna po dějové stránce se mi tenhle Poltergeist líbil více, ale vizuálně selhává. V 3D jsem neviděl a nemám zájem, ale hádám, že to nějak extra nepomáhálo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)
  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno