Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná česká komedie, která je koukatelná a neni trapná. Fakt je, že s mnoha výhradami uvedenými zde musím souhlasit. Postavy tam nejsou rozvinutý a moc se toho o nich a vztazích mezi nimi nedozvíme. Ale připadalo mi, že ten humor tady je příjemný a nikomu se nepodbízí. Hrecký výkony byly poměrně dobrý, vyzdvihl bych zejména J. Dulavu a hlavně Igora Bareše, který si svou roli lidového premiéra opravdu užil. Některý věci tam jsou hodně pravdivý, ale zároveň nikoho okatě nekritizujou. Jasně, že některý věci tam jsou úplně zbytečně (př. Hanzlíkova manželka Vančurová, o který se nedozvíme vůbec nic a celkově velký množství postav), ale to se dá s přimhouřením oka odpustit. Škoda, že tenhle film propadl, protože by si víc diváků určitě zasloužil. V současnosti patří k tomu lepšímu, co tady vzniká. Velmi dobré čtyři hězdy, které dávám hlavně proto, abych pozvedl hodnocení. 70% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Jo tak proto jsme se nemohli dostat do Milotic na zamek... Nataceli tam toto! Film stojici na vedlejsich postavach plny absurdit a humoru, co misty neni k smichu - presne pro mne. Barese se pro "roli" premiera narodil a dovedl bych si ho tam bez problemu predstavit, stejne tak ostani az na Plesla. Zda se, ze "zlata sedesata" maji pokracovani - a vubec ne spatne... Sice bez kalkulu uspet v zahranici, ale o to je mi vic sympaticky ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině a říkám na rovinu, že ta částka za vstupenku, měla jít raději na charitu. Snímek trpí nudným příběhem a bezduchými hereckými výkony. I když vlastně z toho nastoleného příběhu se asi více "dostat" nedalo. Proto nehodnotím odpadem a dávám horší dvě hvězdy. Tento český film řadím mezi šeď české filmotéky. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

No nevím, popravdě jsem měl po předchozím Sedláčkově dramatu Pravidla lži a při vědomí očekávané herecké účasti Petra Váši očekávání vskutku převeliká a možná o to větší je teď mé zklamání. Robert Sedláček, sám sobě scénáristou, se chce coby inteligentní tvůrce zjevně vyjádřit k fenoménu české vesnice a komunitního života s ní spojeného. Leč nekoná se ani Hoří, má panenko, ani Dědictví, ani Mistři, natož Vesnička má středisková, možná tak trochu Divoké včely, ale ne tak dotažené a pravdivé, Robert Sedláček chce s pražskými profesionálními herci a mizanscénou dalece odtrženou od reality moravské vesnice vytvořit iluzi života na hony vzdáleného Praze, jejíž zástupci přijíždí v postavách českého premiéra a ministra zemědělství, čímž očividně vzniká prostor pro nanejvýše zajímavou konfrontaci, jako právě v případě Divokých včel...ale neděje se vcelku nic neočekávaného, neřku-li překvapivého...vše tak nějak prošumí a vytratí se do ztracena. Chápu, proč Sedláček své podobenství točil, chápu jeho cíle, ale vůbec nechápu fakt, že vzniklo jen další pokračování Bobulí...sice o řád inteligentnější a promyšlenější, ale absolutně neplnící svou funkci. Prostě komedie téměř bez vtipu, které se o satirickém přesahu může jen zdát... A jestli byl Sedláčkův koncept postaven jen na poetice trapnosti, pak o to víc zamrzí jím volený casting. V ohlase tzv. České nové vlny měli hrát převážně neherci, při vší úctě k pánům Zedníčkovi, Hanzlíkovi, Lábusovi... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Svým druhým filmem Robert Sedláček zabrousil do jihomoravské vísky Mouřínov u Bučovic, kde se každoročně pořádají závody ve vábení jelenů. Typově odlišné postavy a postavičky vytvářejí svérázné a někdy i bizarní situace, které vtipně korespondují s velmi dobře napsanými dialogy. Herecky není co vytknout, moc potěšila role Jaromíra Hanzlíka a jeho filmové ženy Marty Vančurové. Vše ostatní působí zcela přirozeně i díky hercům z Dejvického divadla, nebo divadla Husa na provázku. Muži v říji se svým způsobem můžou řadit k lidovým komediím typu Dědictví nebo Vesničce mé střediskové, samozřejmě v rámci nynější moderní doby. Stejně si ale myslím, že film poberou mnohem lépe obyvatelé Moravy a v Čechách zůstane nepochopen. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Filmový Mouřínov je skutečný (nedaleko Bučovic), doopravdy zde končí silnice. (M.B)
  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)
  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama