Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zázračné vyléčení ze zadrhávání, přítomnost Železného Zekona a dalších rádoby ikon českého showbyznysu toužících po zviditelnění spolu s několika vyloženě trapnými momenty ublížily jinak docela dobrému záměru podpořenému dramaturgií brněnského pana Aujezdského (v cameo roli nevidomého muže). Mimochodem, poznali jste polského myslivce, v civilu varšavského zpravodaje ČT Miroslava Karase? Tož kurňa, příště né tak zbrkle. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině a říkám na rovinu, že ta částka za vstupenku, měla jít raději na charitu. Snímek trpí nudným příběhem a bezduchými hereckými výkony. I když vlastně z toho nastoleného příběhu se asi více "dostat" nedalo. Proto nehodnotím odpadem a dávám horší dvě hvězdy. Tento český film řadím mezi šeď české filmotéky. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tož kurva hoši (guten tag), to jsem teda nečekal. Snímek, který je ve svých kárajících připodobněních přímočarý a často též otřelý a povrchní, oplývá humorem založeným z velké části na trapnosti a bizarnosti postav (co s tím měl společného Troška?) a světe div se - ono to nějak funguje. Člověk se výborně baví i uznale kývá hlavou, když se Sedláček trefuje do černého (což se bohužel děje méně často, než by bylo záhodno). Všechna trapnost, upachtěnost a malost zůstává na plátně, kde je vystavena na výsměch, a nepřelévá se do obecenstva ani se nestává charakteristikou samotných tvůrců. O to víc mrzí značná neukotvenost (film se rozlévá v různých polohách a žánrech, ale ani jedné se nedrží) a několik těch stupidních scén, které opravdu zapadjící spíš do Kameňáku (Czáková). Přesto velmi příjemné překvapení...70% (LFŠ 2009) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Les vábí, les láká, les volá..... A na mistrovství přijede premiér!!!!... MOUŘÍNOV je obec jako každá jiná. MUŽI V ŘÍJI není ovšem český film jako každý jiný. Je jiný. Nikdo se nepitvoří, dialogy jsou normální, (až na výjimky) nikdo nepřehrává. To jsou ale asi jediná (byť veliká) pozitiva. Postupně zjišťuji, že je to ,,takové o ničem“. Obyčejné starosti ,,obce“ nejsou k popukání a odvaha ,,poslat objednaný buzeranty do prdele“ je tím největším skutkem. Postavy- stejně jako děj- nemají čím překvapit (ani pobavit) a třeba role M.Vančurové sice může zapadat do koloritu vesnice, ale k pobavení má stejně daleko, jako příjezd premiéra (jakéhokoliv). Každopádně znovu zdůrazňuji: TEN FILM JE NORMÁLNÍ!!! Ale jednou stačilo! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Liberec 2009. Mistrovství světa v klasickém lyžování. Hlavní role: K. Neumannová, státní úředníci a firma Syner. Vzniklým tunelem přijíždí premiér…. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim jak to říct,ale jsem v rozpacích.Začátek mi trochu připomněl starý dobrý vesnický komedie,ale jak přijel premiér a začala ta soutěž,film ztratil glanc,a občas sklouznul až k nudě.Jinak je ale pravda že přesně vystihnul tu podstatu návštěv politickejch špiček na podobnejch akcích.Nažrat se ,nachlastat,naslibovat a pak s pohrdavym úšklebkem hodit do hajzlu/pole/.Hodnocení?Zatim 60%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)
  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama