Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

666teen 

všechny recenze uživatele

Život ve vile jako jediná možnost přežití ve světě, kde je člověk člověku chlebem (v tomhle případě spíš krvavou flákotou). Otázkou zůstává, jestli se radši nenechat sežrat, než trávit svoje poslední dny v baráku s nesourodou partou magorů u kterých vás překvapuje i to, že patří ke stejnému živočišnému druhu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Britové posbírali to nejlepší ze zombie filmů posledních let, přidali po vzoru otce zakladatele Romera kritiku konzumní společnosti (velice zdařile) a přimíchali pár svých nápadů. Dead Set rozhodně není špatnej (v té záplavě pičoidních zombie filmů), ale blbej na něm je ten fakt, že to jsou zombíci, kdo mi tu byl sympatičtější než ta přehlídka vygumovaných běhajících obědů pro jednu zombie party. A Patrickovi jsem přál jakože hoodně hnusnou smrt, asshole jeden :-) ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Po delší době shlédnutý nějaký hororový seriál (v tomto případě mini série), která byla vážně peckovní a zaslouží si trochu pozornosti. Je to celé úžasnej nápad, Big Brother, proč ne, britům se to fakt povedlo a celé je to prostě bomba. Jak se zde píše podobné The Walking Dead je oproti tomu mrtvej zombík. Hlavní hrdinka seriálu, ach bože, to si nechám raději pro sebe a producent Patrick, k němu nemám co dodat, ten se na svou roli vzhledem hodil na 100% a byl to boží dement. Dead Set za těch 140 minut strávených u TV vážně stojí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som absolútne, maximálne nadšený. Netušil som, že zombie-horror mi môže priniesť väčšie uspokojenie ako geniálny 'Dawn of the Dead (2004)'. Toto je ale zatiaľ prvotriedny unikát žánru. Odkazy a inšpirácia z niektorých Romerových skorších snímkov je citeľná a viditeľná, ale sú spracované s úctou a rešpektom, pretože ako celok ich všetky s prehľadom prekonávajú. Nápad je úchvatný. Seriál je rozdelený na päť dielov, ktoré dávajú dokopy dve a pol hodiny maniackej hrôzy a násilných brutalít. Skvelým ťahom bolo rozštiepenie deja na tri dejové línie. Každá z nich ponúkala čosi iné, stretávajú sa tu výrazne odlišné charaktery postáv, ktoré zaručujú slastnú zábavu (miestami totálna paródia), porciu unikátne beštiálnych hlášok (Andy Nyman - klasa hláškar najväčšieho kalibru, moje uznanie), zároveň je mixom tragických momentov, lásky, ale teda najmä znamenite krutého zombie holokaustu s množstvom originálnych nápadov a zvratov. Televízne spracovanie nie je cítiť ani na moment, práve naopak, ešte viac sa tým pritvrdil pocit reálnej atmosféry. 100%. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prečo mi nikto nepovedal, že okrem The Walking Dead existuje aj iný zombie seriál? A hlavne, že je lepší? V prvom rade ide teda (ako všetci písali) o výborný nápad- skombinovať Big Brothera so zombie apokalypsou. V druhom rade potom prichádzajú klasické situácie, typické pre zombie filmy. Niekomu to môže prísť neoriginálne, alebo nudné, podľa mňa to k tomu jednoducho patrí. Potešil ma z času na čas vyskytujúci sa čierny humor, sympatická hlavná hrdinka, nervák producent, atmosféra a zombiecky apetít. Sklamal ma záver, ale keďže nechcem prezrádzať dej, nebudem rozoberať prečo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama