Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly 1. série jsem neviděl, protože odmítám věnovat drahocený čas hovadinám. Když vyhrává forma nad obsahem, je to většinou špatné. Jenže pokud je ještě k tomu samotná forma tragická, je to už na pováženou... Edit: Na doporučení okolí jsem se odhodlal prokousat se až do poloviny třetí série. Přidávám hvězdičku za pokus tvůrců o zlepšení, ale to je jen minimální. Většinu času je to stále stejně nekonzistentní prd... ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Mám k němu dost velké výhrady, jako například obsazení Robina Dunnea, při jehož "hraní" mi naskakuje po celém těle osypka. Občas příšerná slaďárna, na to, že by to mělo být dobré sci-fi. A to "nalepení" herců do okolního prostředí bije příšerně do očí. Je pravda, že to všechno zvládnou i svými občasnými epizodními rolemi vynahradit Jonathon Young a Christopher Heyerdahl. Ano, nebýt těchto dvou herců a jejich postav, asi bych to velmi brzy zabalila. ()

Reklama

DHDV 

všechny recenze uživatele

Srovnání se seriálem hvězdná brána není na místě. Tento seriál si jde vlastní originální cestou (občas nudnou cestou). Seriál je zajímavě ztvárněný, co se týče kamery a vizuální stránky. Amanda dostala velký prostor ukázat své herecké schopnosti, ukázala že patří do seriálů :D . Průměrný seriál který možná nastartuje další vlnu seriálů jako Buffy apod… ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Webepizody lepší nevidět. Jako první seriál na zeleným plátně je podle mého by to chtělo ještě trošku lépe vypracovat, protože to pozadí je vážně až moc umělé. Jelikož je to první takovej seriál, tak budiž. Shltla jsem všechny série na posezení. Ale je to pořád stejně dlouhý jako každý druhý seriál a pak už o ničem. Jen se modlíte, kdy to skončí. Skončilo. Někdo říká, že to má pokračovat, někdo že to je total konec. Osobně to beru za dobře uzavřený konec. Dál už bych se v tom radši ani nepitvala. Jinak Amanda Tapping, představitelka seriálu "Hvězdná brána", byl dobrý tah v obsazení, sice je to už postarší dáma, ale pořád se dá na ní dívat. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Od designu, přes nápad až po obsazení velice zajímavý projekt. Akce "speciální jednotky pro zacházení s mutanty" se staroanglickým feelem a Amandou Tapping v čele fungovala dobře. Jenže pak se do toho tvůrci začali čím dál tím víc zamotávat až podle mě sami nevěděli kudy kam a tak se tam lze dočkat až zbytečně ostrých zvratů bez lepšího vysvětlení dosavadní zápletky. Trochu škoda, protože to mělo na víc. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)

Reklama

Reklama