Reklama

Reklama

VOD (1)

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)

Recenze (607)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde Jirka Babica nabral své zkušenosti. V "mekáči" v Německu? Mimo hrozného vaření se pořad vyznačuje absolutně nesympatickým kuchařem - moderátorem. Přesně to vaření, jak v moderní době nemá vypadat. Když nemáte ingredience na světové jídlo, udělejte z něj šlichtu po česku. "A když nemáte škeble, dejte tam pórek..." ()

Reklama

Gee.Rocks odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se říká: "Jirka Babica, kuchařská je prasnica." Jestli se takhle má vařit doma?! To je něco jako přečíst si recept na mimibazaru. Nechutné, na blití, trapné a občas taky život ohrožující. Nemůžu se na to dívat ani v rámci pobavení, protože to není ani sranda. Vegetu a bujón z lenosti si cpát přímo do žíly. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A když neni tvaroh, pouzijte bily jogurt. a kdyz neni bily, vezmete klidne boruffkovej… Tvrdý játro neni tak dobrý jak měkký játro. Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby :-)) Je třeba něco dodat k téhle doslovné citaci? :-) Jedna hvězda za pobavení! Jako kuchař, je tento pán ale totální játro :-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pan Babica stručně a jasně vysvětlil, jak oloupat cibuli, aby jste nebrečely. (Ono to ale opravdu nejde bez slz) Nepomůže prý voda v ústech ani mokrý nůž. Musíte velmi zrychlit tempo, ale bohužel stihnete maxim. 3 cibulky. Až potom vyroníte první slzy:) Takže nám pan Babica sdělil, že bez slz to prostě nejde:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Jiří Babica se kromě výuky vaření pro široké veřejnosti věnuje též prodeji lyží. (ČSFD)
  • O Jiřím Babicovi složila píseň "Jirka Babica" skupina Težkej Pokondr. (ČSFD)
  • Jiří Babica je fanouškem pražské Sparty. (ČSFD)

Reklama

Reklama