Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (622)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Herci jsou unylí, atmosféra nijaká, lekačky jsou lekačkami pouze díky zvukovým efektům a kvanta nelogičností ničí zbytek. Neříkám, že některé scény nejsou dobré (Freddyho upálení, Nancy v dětských šatičkách, finální fight apod.) + vizuálně je nová "Noční můra v Elm Street" nadprůměrná, ale pořád je to naprosto zbytečný remake. Nový "Pátek 13." byl nicméně ještě o něco horší... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Freddy je moje nejoblíbenější hororová postava... tohle není Freddy, ale trapná kopie. Scény, které přesně kopírují originál, nevyzní - Haley je ztracený v zástupu idiotů a všechno se to utápí v moři hlubokého podprůměru. Buď se to mělo vydat vlastní cestou a udělat z Freddyho něco jiného, nebo to mělo ctít předlohu. Tohle má být něco mezi tím a zoufale to ztroskotává. A kam se poděl typický humor? Ani o tom nechci přemýšlet... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně... Skoro. Až na sympatickou Rooney Maru. Z angažování Jackieho Earla Haleyho do role Freddyho Kruegera jsem měl původně radost, a to velkou, ovšem to jsem netušil, že kotelníka v pruhovaném svetru mohl hrát zcela kdokoliv (snad kromě Jiřího Krytináře), neboť vypadá jako Imhotep křížený s Voldemortem, tedy jako maska, pod níž se ztrácí úplně vše. Spolu s tím se ale v Noční můře někam ztratil černý humor, děsivá atmosféra a strach o kohokoliv či z čehokoliv. Abych nelhal, vlastně mě docela zaujala Jablonského hudba, kterou si zřejmě poslechnu samotnou, ale to je asi tak vše, k čemu mě film přiměl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Nejraději bych celý hollywoodský teen styl v hororech nakopal do prdele! Tolik krásných umělých postaviček, aby člověk pohledal. Co mě ale nejvíce nadzvedává je klipařský styl scén, prakticky zde neexistují delší záběry, Freedy se málokdy dočká souvislejšího záběru, a když se tak stane tak je to celé nějaké rozmazané. A to nemluvím o faktu že kamera nikdy nenabídne pořádný detail na cokoliv co by mohlo nějakou nechutností zavánět. Viz prohlížení nějakých fotek v rukou našich hrdinů. Tohle už vážení nejsou horory, ale pohádky. Naprosto se vytratilo napětí, místo toho se zde dočkáme asi 50 lekaček. Naprosto předvídatelné. Nevadí mi remake jako takový a Jackie Earle Haley rozhodně nebyl špatnou volbou. Vadí mi ale samotné zpracování, vyměklost (je zajímavé že pohled na krev nebo pořezané tělo nikomu nevadí), herci hrozní. Potěší několik scén, přecejen původní Noční můra již slaví 26 let. PS: Neskutečně bije do očí rozdíl mezi nesmlouvavou Piranhou a tímto teen kouskem. Zmiňuji se o tom,protože právě Noční můru jsem zhlédl jako první horor po Pirani, která pro mě představovala přesně ten typ hororu jak se má dělat remake. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Časy sa menia a filmy sa prispôsobujú dnešným generáciám. Na novej Nočnej more to vidieť veľmi (hlavný hrdinovia, rýchly strih, lacné lakačky...). Síce som nádaval už aj na starý originál (za najvydarenejšiu časť série považujem trojku), ale to čo predviedli tvorcovia v novej verzii, sa len tak nevidí. Je absolutnou záhadou, že technika je v dnešných časoch niekde úplne inde, ako takmer pred 30 rokmi, ale na filme to absolutne nevidieť (myslím kvalitu efektov, masiek atď.). Freddy pôsobí smiešne (jeho maska a predstaviteľ je obrovský fail) a absolutne neškodne, EMO mládež rozčuluje, úmrtia sú absolútne bez nápadu a nudia, hororové napätie chýba (to však viacmenej chýba celej sérii) a od odpadu to u mňa zachraňuje len úplný záver (podarená smrť+song All I have to do is dream). ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Točilo se od 5. května 2009 do 10. července 2009. (Chatterer)
  • Jedná sa o ďalší remake amerického hororu firmy Platinum Dunes, ktorú vlastní Michael Bay a ktorá v predchádzajúcich rokoch produkovala úspešné krváky Texaský masaker motorovou pílou (2003), 3:15 zomrieš! (2005), Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok (2006), Stopár (2007), Jazdci Apokalypsy (2009), Nenarodení (2009) a Piatok trinásteho (2009). (tron)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama