Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film napriek šedému upozorneniu a napriek mizerným výsledkom hľadania kvalitných filmov z posledného obdobia jeho tvorby. Zdá sa mi, že Clint Eastwood uveril svojej predstave, že v 72 rokoch môže bezproblémovo hrať akčného hrdinu, príležitostného milenca a to všetko krátko po transplantácii srdca. Namiesto akéhosi obdivu sa dostavuje iba súcit až pocit trápnosti, lebo Clint si na staré kolená už nemusí nič dokazovať. Filmu ako celku svedčia tri hviezdičky a ani tie nie sú príliš silné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč si nedát hollywoodského veterána Eastwooda, který s tímto thrillerem nemířil vedle, ale desítku v terči přece jen netrefil. Ocenil bych na filmu jeho snahu otřepat se ze schematismu a nedávat prostor předvídatelnosti. Obsazení Jeffa Danielse do jedné z hlavních rolí mělo svoji pointu. Ještě to chtělo pohrát si více s divákem, přestože ve filmu je hned několik takových úseků, je na diváka myšleno střídavě a není mu dostatečně umožněno ponořit se do filmu naplno. Eastwood svoje osamělé postavy, tentokrát jí je soudní psycholog FBI, hraje nonšalantně, ale i namistrovaně, tedy něco jako všude byl, všechno zná, a film vlastně přes svůj neotřelý námět pojmul jako starou dobrou detektivku s mysteriozními prvky, která neurazí a ani nenadchne. Hlavně určeno příznivcům Eastwoodova chrapláku (já to viděl s dabingem Ladislava Županiče) a jako mistr dedukce by rovněž obstál na výbornou. Detektivní story o transplantovaném srdci od zavražděné dárkyně po "eastwoodovsku" nemohla dopadnout hůř než na přijatelných 60% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který má celkem slušnou atmosféru a povedenou zápletku. Ačkoliv je možné, že oko zkušeného filmového odborníka prohlédne pointu už dříve, mě se to nepovedlo. Eastwood totiž chytře podává matoucí indicie, takže jsem si pořád myslel, že jádro pudla se schovává někde jinde a celý případ bude o hodně víc složitější, než jakým po zpětném pohledu ve skutečnosti je. Pokud se v mích očích dá mluvit o negativech, tak je to zejména několik zbytečných scén (např.: McCaleb vykonává sexuální potřebu s osobou opačného pohlaví), jež mohly skončit s klidným svědomím v odpadkovém koši, protože tady působí jako rušivý element. Podobně jsou na tom lehce postřehnutelné záskoky kaskadéra hlavní herecké hvězdy. Jinak jsem byl s Krvavou stopou spokojený. 70% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

estwoodovka z clintovho slabsieho obdobia (po genialnych unforgiven a pred dalsou oscarovkou million dollar baby), clint ma nastastie charizmu atomovej elektrarne (i ked tolko nehlaskuje) s cim si vystaci pocas celej stopaze (rezisersky sa tiez nanestastie prilis nepretrhol). na jedno pozretie to uplne bude stacit, ale clint ma na svojom konte o dost viac peciek ako pred i za kamerou... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,235,081Tržby Celosvetovo $31,794,718║ starý klasický Eastwood v slušnej forme, zauzlená detektívka, ktorá má čo ponúknuť a s podtrhlím Jeffom Danielsom to dosť v rámci ovsadenia prekvapuje ale dal sa zniesť, slušný priemer /65%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra Krvavé stopy se konala formou galapředstavení na pozemcích studia Warner Bros, kde se natáčely některé scény filmu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama