Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že ve filmu hraje Jessica Biel, tak se na něj zřejmě nikdy nepodívám. A to by byla možná chyba. Easy Virtue je výbornou dramatickou komedií (jestli se vám tahle kombinace zdá jako nemožná, tak si tento film sežeňte), u které je hodně často poznat země původu. Klasický britský cynický humor zde obstarávají hlavně vynikající Colin Firth a Kris Marshall. Kristin Scott Thomas mi předvedla, jak má vypadat "správná" britská panička a Jessica… je neuvěřitelné, jak se do této doby hodila. Nepůsobila vůbec nepřirozeně, naopak jsem věřil, že se narodila o nějaká ta desetiletí dříve… Je škoda, že filmu mnohdy dochází dech, přitom některé scény (zabití a následný pohřeb psa, hon na lišku, tango) jsou opravdu skvělé a zvlášť poslední jmenovaná scéna má v sobě opravdovou energii, kterou ve filmech tak často (a marně) hledám. Možná to bude i tím, že jsem film viděl s ucházejícím dabingem, nicméně určitě si jej seženu v originále, do té doby zde nechám 80 %. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Tady je dobře vidět, že z celkem banálního námětu se dá vyždímat maximum, aniž by se zabrouzdalo do trapných vod. A k tomu zasazení do Anglie meziválečného období, to jen umocnilo kontrast dvou světů, když se Larita se svým moderním způsobem myšlení a chování střetne s ryzím venkovským konzervativismem, reprezentovaný matkou jejího muže. Film dobře funguje, nesnaží se o nějaké plané vyústění do happyendu, jelikož ani jedna ze „soupeřek“ nehodlá přistoupit na kompromis, tedy je jasné že toto soužití asi nikam nepovede. I když mi Jessica Biel v hlavní roli mírně řečeno vadila, jsem s Lekcí neslušného chování nadmíru spokojen. Britové prostě umějí. 75% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem netušila, že dostanu přesně to, co čekám, a ještě v dárkovém balení! Ale co se divím, ve které jiné zemi bych mohla narazit na typickou austenovskou rodinku, kde vládne vybroušený sarkasmus a pečlivě volená slovní spojení užívá i ten nejposlednější sluha? A všichni jsou lovely - hlavně díky zkostnatělé morálce a pokryteckým předsudkům, a to já ráda, naproti tomu svěží zámořský vánek, přinášející základy pravidel bez předpisů, dává vzniknout neodolatelnému tření, z kterého odletují jiskry, osvětlující příchod nové doby - o to se s nepřehlédnutelnou oslnivostí stará snová Jessica Biel, v zápolení o štěstí s největším sokem v lásce - matkou svého muže, přesnou Kristin Scott Thomas, za lehce stranícího dohledu neodolatelného Colina Firtha, kterého nelze neregistrovat ani mimo obraz, stačí jediné slovo či jen zamžená periferní přítomnost :-O. Divadelní ráz, který však vůbec není na škodu, zjemňuje citlivě upravený dobový hudební podkres, navozující lehkost nového bytí a zvláštní péče věnovaná kostýmům - simply delicious... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mně poměrně velké zklamání. Přesto tak vysoké hodnocení tady... Jak mám ráda Colina Firtha a jak se dobře dívá na tu překrásnou "typickou" američanku - Jessicu Biel, tak je mi jasné, že jsem tento film sledovala dobrovolně naposledy. Příběh který ve mně nezanechá vůbec ale vůbec nic, jen možná otazník, proč vlastně?! Proč někdo zafinancoval vůbec tak bezvýznamný projekt? Ty krásné interiéry i exteriéry, některé kostýmy... a výsledek je jen klišé bez duše. S jediným vtipem, kterak nebohá čivava o život přišla... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama