Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte Jessicu Biel zaškatuľkovanú neviem v akých úlohách, tak tu by vás mohla príjemne prekvapiť. Pre mňa bola jej Larita najsympatickejšou a najprirodzenejšou postavou filmu a bolo to aj jej pričinením. Inak klasická britská kostýmová vidiecka konverzačka, kde sa stretávajú tradície, láska a intrigy pod jednou strechou. Mne takéto filmy vyhovujú ako oddychovky pre príjemne strávený večer a Lekcie nie sú výnimkou. Nie je to však film, ktorý by okato poškuľoval akademickosťou po cenách a možno je mi tá ich menšia ambicióznosť aj sympatickejšia. Ani sa mi nechce vymenovávať výhrady, snáď len som trochu nechápal, keď sa spolubývajúci viackrát poriadne navzájom pourážali a v ďalších scénach už bolo všetko vyžehlené. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která vás pobaví velice inteligentním humorem. Žádné přiblblé ksichtíky, puberťácké vtípky nebo různé skeče. Ve všem velice známém příběhu, jak se dívka s tchýní potkala, oceníte sarkasmus hlavních postav. Celkem mě překvapilo, že Colin Firth už přešel z rolí nápadníků do role otce, ale musím říct, že mu to tady (zarostlému) slušelo daleko víc než v romantických komediích (což je taky možná důvod, proč film skončil tak, jak skončil). A musím říct, že závěr filmu mě velice pobavil. Doporučuju! ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Solidní tragikomedie, jejíž potenciál nebyl využit tak, jak by měl být využit. Přes dobrou komedii s inteligentními ironickými a sarkastickými prvky se dostáváme do nudnější části, která nás připraví na solidní gradaci a posléze (dle mého názoru) famózní finále. Jessica Biel zahrála dobře, Ben Barnes v roli naivního mladého pitomce je skvělý, ale z mého pohledu film drží hlavně vynikající Colin Firth. Kdyby snímek odsýpal plynuleji, bylo by to za 5*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama