Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to konečně viděl. A je to, no, dokonalé. Clint Eastwood, jak má ve zvyku, z diváka nemámí emoce nějakými lacinými triky a představuje jednu z nejpodivnějších dvojic filmového plátna - vězně a chlapečka, kteří nemohou být odlišnější, ale zároveň toho mají hodně společného. Líbilo se mi obzvlášť, jak se film nebojí napínavé chvíle okořenit poměrně cynickým humorem, aniž by je shodil - to se také nemusí vždy povést. A ačkoliv jsem v podstatě od začátku tušil, jak celá ta výprava dopadne, nevadilo mi to ani v nejmenším. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s těmi, kteří film odsuzují pro domnělé adorování únosců. Z původního únosce a jeho klienta se stávají parťáci, kteří mohou kdykoliv ze společné cesty odejít a nespoléhat se jeden na druhého. Rozhodně nejde o americkou sentimentální prašivinu, kterou by z původního námětu vykřesala většina amerických režisérů. Drama o volnosti, svobodě a přátelství může takhle dokonale natočit jen Eastwood. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí ale skvěle natočený film, kde zaří Kevin Costner v jedné ze svých nejlepších rolí. Clint Eastwood se vydal do 60. let aby divákům představil jednoduchý ale silný příběh zločince a jeho rukojmí mezi kterými vznikne silné pouto přátelství a možná i lásky. Nejedná se však o muže a ženu ale o muže a malé díte. Díky Eastwoodově režii se však nemusíte obávat kýčovitého příběhu, kdy v sobě zločinec začne objevovat otcovské pudy, jelikož Costnerova postava je od začátku do konce stejná a rozhodně ve filmu neproběhne podobně náhlá změna jako v jeho novějším "Vodním světe". Největší problém filmu je v jeho délce, která plyne opravdu pomalu a převážně konec je až zbytečně natahovaný. A trochu mi také vadil fakt, že je zde minimální vývoj vztahu mezi Costnerem a jeho rukojmím, jelikož už od první chvíle, kdy se uvidí jsou kamarádi a chybí zde jakékoliv hledání cesty k sobě. I tak se však jedná o jeden z nejlepších Eastwoodových filmů. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Sladký a předvídatelný svět s umělýma, místy kýčovitýma scénama, kde potěší hlavně setkání Kevina Costnera v roli padoucha klaďase a charismatického Clinta Eastwooda zase jako strážce zákona. Clint se vůbec nemusí stydět za svojí režijní stránku, která se mu sice povedla, ale to je bohužel vše. Že by mě uchvátila to skutečně ne. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jestli existují filmy, které si vždy a za jakýchkoliv okolností ráda pustím, tak jsou to právě filmy Clinta Eastwooda. Nekážu vůbec pochopit, jak se mi tento skvost mohl tak dlouho vyhýbat. Pro mě ukázka dokonalého filmu. Dokonalý od začátku do konce a naprosto ve všem, přes scénář, brilantní režii až po skvělé herce. Nejvíce mě na tomto filmu překvapilo zapojení humoru, především mě překvapilo, do jakých míst jej Clint dokázal zakomponovat, něco takového bych od něho nikdy nečekala. Já si tedy můžu zapsat další film Clinta Eastwooda, který se mi zaryl do srdce, nikdy mu za ty jeho filmové zážitky nepřestanu být vděčná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)
  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama