Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V podstatě je A Perfect World docela obyčejným snímkem, který v závěru prvoplánově hraje na divákovi city. Normálně takové filmy hodnotím maximálně čtyřmi hvězdami, ale tentokrát prostě nějak cítím, že pětihvězdí je plně adekvátní. Nevím jak vysvětlit, proč se tak stalo, ale už dlouho jsem se u filmu takhle nebavil. Možná se mi líbilo, že se zde de facto říká, že i někteří kriminálníci a vrahové jsou uvědomělejší, než náboženští fanatici. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát Clint hraje vedlejší roli a v hlavní roli se skví Kevin Costner. Vím, že se opakuji, ale Clint je bůh. To prostě dokáže jen on a Kubrick abyste fandili chladnokrevnému vrahounovi. Road movie o zločinci a malém jehovovi jedoucími napříč Texasem s guvernérovým karavanem v zádech :-) Ta nadsázka a naprosto se nehodící humorné situace (viz. pokažený megafon). Nádherný závěr. Smutný, jasný od začátku, přesto ho nečekáte. Skvělý film, kde jen trochu zamrzí překvapivě zdržující monology hrdinů. A ten nechutný český dabing. Ten jsem těžce vydýchával. PS: Všimněte si, že Kevin utíká z basy takřka stejně jako Clint z Alcatrazu :-) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Další z Eastwoodových filmů ze života, který dokáže být občas pořádná svině. Kromě ústřední dvojice protihráčů, kteří i přes svůj vysoký standart předvedli nadprůměrné výkony, příjemně překvapí suverénní výkon dětského herce T.J. Lowthera a v mužském světě se neztrácející Laura Dern (navíc nikde asi nebyla půvabnější). Po létech zvyšuji na maximální hodnocení, k některým filmům prostě musí člověk dozrát. Clint Eastwood povrchní blockbustery pro puberťáky zkrátka netočí. 95%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná citovka mého mládí (stejně jako Tanec s vlky). Dnes už se na takový filmy moc nedívám, ale pravdou je, že Clint Eastwood moc dobře ví, o čem žánr "drama" je, takže ač ubečený filmy nejsou ani zdaleka mojí prioritou, Clintovi se vždy rád svěřím do péče. Výborný Costner v roli uprchlého zločince, který spolu se svým komplicem v nouzi unese malého chlapce, s nímž se postupem času zblíží natolik, až mezi nimi vznikne pevné pouto přátelsví. V patách jim je na jejich cestách sveřepý policajt Eastwood, jehož úkolem je dostat Butche živého či mrtvého. Poměrně rovný příběh je vystavěn na skvělých hereckých výkonech a směřování k dramatickému = uslzenému vyvrcholení. 90% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj nejoblíbenější film s dalším a dalším shlédnutím neztrácí své kouzlo. Až teď jsem si všiml také toho, jak je to velmi vkusná a sebevědomá parodie na klasické drsňácké detektivky, ve kterých pan režisér hrával. V nádherném natahovaném závěru jsem sice (narozdíl od minulých let) uronil už jenom jednou, ale přesto to byl znovu velký zážitek. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Dokonalý svět se natáčel v létě roku 1993 v centrálním Texasu, Jižní Karolíně a v Alabamě a opět se u něj sešli členové technického štábu Clinta Eastwooda, kteří chyběli při natáčení filmu S nasazením života (1993). (ClintEastwood)
  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama