Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že si parta z ranče ypsilon chtěla splnit svůj vymodlený sen a letět do vesmíru. Tehdy jim to jejich šéf se zvráceným smyslem pro houmra překazil a místo nich poslal nahoru nejlepší Američanku - elitní opičí astronautku Mary-Anne. Nicméně uplynulo čtyřicet let a najednou NASA zjistila, že nám všem padá na hlavu neposlušný, patnáctitunový, ruský satelit s několika nukleárními pumičkami a samozřejmě jediný, kdo nás může spasit je tým Dajdalos s věkovým průměrem šedesát plus. Ne, že bych jim to nepřála, ale je dosti nepravděpodobné, aby do vesmíru letěli důchodci s šesti dioptriemi nebo infarktem na krku při uběhnutí pár desítek metrů a zachraňovali svět před totální zkázou. Samozřejmě se mezi ně musel vmísit záškodník, jenž už tak napjatou atmosféru vygradoval úmyslným zasunutím šňůry do zástrčky. To jsem se mohla skutečně smíchy potrhat. Byli jsme svědky, že jedině staří pardálové něco vydrží a dokážou se s neposlušným ptáčkem při návratu poprat, zatímco dva mladí, vymakaní astronauti, pýcha a elita USA omdleli hned při první kolizi. Tak ... ještě závěrečný potlesk s pohledem na Zemi a máme to za sebou. 2,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Eastwood režíruje i hraje, to už je záruka, že to úplnej propadák nebude, ale tentokrát z toho neni ani žádnej zázrak. Ze začátku je film příjemě vtipnej a banda důchodců při svém dovádění při přípravě na start do vesmíru vytváři spoustu dobrejch situací při kterých se dá výborně bavit, jenže pak se film začne brát vážněji a ztrácí se veškerá vtipnost a na řadu přichází dojemný scény a trocha akčních prvků, ale na to už parta tvořená Eastwoodem, Tommy Lee Jonsem, Sutherlandem a Garnerem nemá a tak se ten konec musí už jen protrpět, ale i tak si myslim, že to neni špatnej snímek a po většinu doby se u něj dá dobře pobavit. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podla mna sa VychodnyLes ako reziser narodil hlavne pre dramy a la Million Dollar Baby, hoci aj VychodnehoLesa vylety do romantiky zvyknu niekedy dobre skoncit (Madisonské Mosty). Ale jedno jedine, co mu fakt nejde, su komedie. Asi to bude tym, ze je velka konkurencia a dostatok lepsich komikov, namatkovo spomeniem Rowana Atkinsona alebo hoci aj Sandlera so svojimi pripecenymi sandlerovkami. Toto vsak ma s komediou malo spolocne -zanrovo je to dobrodruzny film az scifi drama s namakanym hereckym osadenstvom, konkretne vyborny Toby Stephens /bondovka Dnes Neumirej, tuna hral tusim mladeho VychodnyLesa s nejakym make-upom, aby ho viac pripominal/ a genialna Marcia G. Harden /Meet Joe Black, neskor aj Mlha 2007/. Okrem nej som videl aj slusneho Donalda Sutherlanda, Jamesa Garnera a Rade Serbedziju. A ked si pomyslim, ze roku 2000 svet vyplodil tu dementalnu picozu zvanu Billy Elliot, musim dat sakra vysoke hodnotenie : 77 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mám Clinta rád. Ačkoliv jsou jeho filmy v jádru na jedno brdo a obvykle přímočaře upalují za jasně načrtnutým poselstvím, mají v sobě kouzlo, slovo a chlapskou tvář svého tvůrce. Buď je rádi máte, nebo na ně z vysoka kálíte. Divák je ale potvora nevděčná a zatímco třeba Gran Torino sklízí megaúspěchy, po dědcích ve skafandrech neštěkne ani pes. Je to trochu paradox - oba filmy jsou stejně tvrdohlavě přímé, oba mají jasně rozdané role a oba používají docela laciné berličky (SPOILER - smrt hlavních postav je v obou filmech "ulehčena" vědomím, že jsou smrtelně nemocné). V mnoha ohledech si mohou podat ruce. Vesmírní kovbojové jsou Armageddon s geronty místo Bruce Willise, přesto však obsahují klukovské nadšení a nadhled (závěrečná scéna je vskutku hřejivou perličkou), což jim dodává šmrnc. Vedle toho jsou opravdu skvěle zrežírovaní, Clint Eastwood mazácky ustál i trikové sekvence a můžu s čistým svědomím říct, že jsem se ani minutu nenudil. Nechci znevažovat názory druhých, ale pokrytectví nefandím a ať počítám jak chci, Vesmírní kovbojové nijak zvlášť nezaostávají za jinými filmy Clinta Eastwooda. SPOILER: Možná i proto, že jsou v něm místo otravných knězů dědkové, co létají na atomových bombách na Měsíc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)
  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama