Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám rád originální Halloween, jsem fanouškem Roba Zombieho, takže jsem na rozdíl od většiny i spokojený. Jistě tahle Zambieho dvojka není ani zdaleka dokonalá, ale já jsem tam spoustu pozitivního našel. Naprosto chápu odmítnutí od těch, kterým obecně Zombieho styl nesedí, ale rozhodně bych to kategoricky neodsuzoval za úplně odlišný přístup k MM. Stačí se podívat na 2010kovou NoES, která má pouze o procento míň, ale s tímhle (nebo lepší přirovnání by bylo k jedničce) se ten brak v podobě trapně pitomýho slasheru vůbec nedá srovnat, to byla ostuda! Já tady nemám problém dát 3,5*, tedy 70%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +v titulcích Halloween theme, je to hodně brutální, postava Michaela Myerse, z herců Malcolm McDowell -celkem zbytečný děj a zbytečné pokračování, Scout Taylor-Compton přeci jen nemá moc co hrát, Zombieho rukopis už mi spíš vadí, snové části jsou opět k ničemu/// Halloween II začíná přesně tam kde jednička skončila a plynule na ni navazuje. Chudák holka si užila dost a ještě není konec. Michael je bezcitný, tupý vraždící monstrum, který jde pudově za ní a ten kdo mu stojí v cestě to neustojí. Jenže když je u toho horší kamera, k ní tmavší záběry, zrno a scény převážně v noci moc toho neuvidíte. Hodně vám bude pomáhat atmosféra a vaše představivost, ale pro ty co už viděli hodně, vám tenhle snímek nic moc mrazivého a šokujícího nepředvede. Jestliže jednička měla bohatý děj tak za jednu a půl části, tak tady je jen ta zbylá polovina příběhu/děje/scénáře. Prostě hodně se vaří z ještě přeživších postav, ale je to málo na pořádný hororový biják. Jestliže někdo třebas remaku Pátku 13tého vyčítal jeho "moderní hezkou fazónu" tak po tomhle to možná docení. Škoda, jsem zastánce i této hororové série,ale je to vážně slabota./// Celkem 46%/// ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak může vypadat, když si Rob Zombie dá něco ostřejšího do žil. Psychedelie nezná hranic. Ve filmu spolehlivě funguje asi prvních 20 minut, ale jak se později ukáže jedná se stejně o sen, takže smůla pro diváka. Poté se dozvídáme že z hlavní představitelky je naprosto vyřízená bytost, která musí chodit na terapie a pořád kolem sebe jen nadává. Postava doktora Lomise je příběh sám o sobě, tohle snad McDowell nemohl myslet ani vážně. Vraždy jsou zbytečně brutální až to přestává bavit. Celým filmem se jako pojítko vznáší duch paní Myersové a bílý kůň.? Nebudu to raději komentovat. Zhodnocení je takové: jestliže se mi Rob Zombie celkem líbil se svým prvním dílem, tak tentokrát mě totálně nasral. Ve filmu vlastně nic nefunguje. Konec filmu může kandidovat na největší filmový průser všech dob. Vlastně Rob Zombie ukončil dohady o tom zda-li by šel natočit ještě 3 díl. Věřím že k Halloweenu se teďka žádný režisér nepřiblíží minimálně na 20 let. PS: Po skončení této tragédie se začínám upínat už pouze na Scream 4, který snad pozvedne letošní shozenou a polámanou laťku Slasher hororů. PS2: Není to sice důležité ale viděl jsem delší verzi filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spíš než za samostatný film bych ‚dvojku‘ Halloweenu označil za jakýsi datadisk. Pracuje se zde s motivy z předchozího dílu, akorát s tím rozdílem, že scénář totálně rezignoval na něco, co by mělo připomínat souvislý děj, a s absolutním důrazem na Michaelovo řádění si jede v jakési snové atmosféře psychedelického tripu. Chápu, proč kámoš po skončení prohlásil: „To byla pičovina!“, a stejně tak mi nepřišlo až tak zarážející, že po rozsvícení chyběly v sále dvě třetiny diváků. Rob pouze stvrdil, že v oblasti filmové brutality mu není v současném Hollywoodu rovno. To šílené násilí, kdy se v plném záběru šlape po hlavě či prořezává krk, které se navíc nevyhýbá ani ženám, dalece překračuje to, co se v rámci nejenom politické korektnosti, ale i jakýchsi morálních měřítek, smí. Přiznat, že se vám něco takového líbilo, vlastně není nejlepší vizitka osobního filmového vkusu, ale každý jsme nějaký. Každopádně jde o Robův nejslabší film. Z objektivnějšího hlediska za onu vzpomínanou bezdějovost, a hlavně za dr. Loomise, větší idiot z jeho scénáristického brku prozatím nevyšel. PS: Teď už to opravdu chce něco osobitějšího, byť „trojce“ bych se nebránil, to vyústění je zatraceně vtipné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama