Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Kde začít? Talentovaný tvůrce Rob Zombie podruhé vkročil do řeky zvané Halloween a jestli to před dvěma lety v remaku byla zamsrádlá severočeská Bílina, letos už se ani nedá mluvit o řece. Haloween II totiž ze všeho nejvíce připomíná hnusnou stoku plnou hoven a mrtvých zvířat. Stoku, která neví kudy chce téct a jejímž jediným cílem je vypadat jinak než všechny předešlé. To se druhému Halloweenu daří naplňovat na jedničku, což bohužel není zrovna dvakrát výhra. A tak bezdomovec Michael s vizáží přerostlého myslivce pobíhá krajinou za doprovodu své mrtvé matky a sebe sama coby nesympatického děcka. Občas někoho zamorduje, ale všem výkonům chybí styl a bezcitnost, které si u něj tolik ceníme. Ostatní herci jsou na tom ještě mnohem hůře, protože, narozdíl od MM, který řekne (!) jedinou větičku, jsou nuceni neustále proklamovat kraviny ze scénáře. Navíc jsou v drtivé většině prostě nesympatičtí, takže jednoduše není důvod s nimi, coby obětmi jakkoli soucítit. Příběh neexistuje a brutalita sice nezná hranic, nicméně je nezajímavá a nudná, jako ostatně celý tenhle kousek. Ještě včera bych řekl, že nejhorším Halloweenem je trojka od Wallaceho. Ale pak jsem viděl tohle... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už prvý Halloween Roba Zombieho som prekusával s ťažkým srdcom, ale toto pokračovanie je miestami hotové utrpenie. Úchylný, metalovo-cirkusový krvák, kde vyšinutý Myers vždy príde na to správne miesto a vždy v správny čas začína byť vážne otravný ešte ani nie v polovici filmu. Druhá polovica nie je o nič lepšia. Je nielen brutálna ale i blbá. Myersove prudké bodania nožom sú fakt drsné, ale prečo je taký ohybný aj po piatich úderoch do hlavy? A že s basebalovou pálkou to sú iné pecky...Po týchto pre niekoho smrteľných úderoch sa Myers oklepal už po niekoľkých sekundách a vraždil vo výbornej kondícii ďalej. Nachvíľu sa mi v hlave zahmlelo a zamyslel som sa či vlastne nepozerám nejaké hororové pokračovanie terminátora. Vážne som niekoľkokrát pomyslel na to či to vypnúť, ale bol som zvedavý jedine na to, či Myers konečne posledný krát vydýchne. Zdá sa, že áno, ale pri tejto blbej sérii by som sa pokračovaniu nedivil. Ak by náhodou prišlo, tak pre mňa existovať nebude. Po tomto je Myers a jeho "Rambo" nôž pre mňa prototypom blbého a nudného krvavého hororu. Krvákom som sa nikdy nevyhýbal, ale neznesiem ak sa postavy chovajú ako úplní idioti a neplatia zákony fyziky a balistiky. Veľmi slabé dve hviezdy, ani fakt neviem začo. 30%. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o dost horší než remake z roku 2007, nemůžu lhát, že jsem to nečekal. Rob Zombie trochu uletěl a přetvořil Michaela Myerse do podoby, v které se mi příliš nelíbí (zarostlý „houmlesák“). Vraždy jsou dobře natočené, z větší poloviny velice přehledné, surové a s vizáží špinavého filtru, který se mi líbil i v prvním díle. Hodně mi kazila zážitek bílá paní (Sheri Moon Zombie) ve snovým sekvencích, které mohl režisér vynechat. 5/10* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie priniesol v roku 2007 fajn Remake/Reboot, ktorý postavu Michaela lepšie predstavil a ponúkol zároveň slušnú vyvražďovačku. O dva roky neskôr natočil pokračovanie, ktoré je viac brutálnejšie, krvavejšie, ale aj výrazne slabšie. Michael Myers znova nafasoval zopár tučne krvavých scén, no ostatne postavy a hlavne doktor Samuel Loomis je neskutočne nesympatická postava, ktorá je takmer kompletne prepracovaná od toho, ktorú sme videli v prvom diely. Sklamanie. 50% - 2* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zombieho remake by som kľudne označil za jeden z najlepších slasherov, s akými som sa stretol, mal všetko, čo má film tohto typu obsahovať a navyše vo vysokých kvalitách, ale toto pokračovanie mi už príde dosť rozporuplné. Na jednu stranu určite oceňujem, že sa to Zombie rozhodol pojať úplne iným a na pomery žánru aj celkom originálnym štýlom, ale nedokázal to vhodne skombinovať s tým, čo je tu dôležité a tak je tu taký zaujímavý slasher, ktorý po stránke objektívnych kvalít je stále nad väčšinou konkurencie, ale mňa jednoducho nebavil tak, ako by som chcel. A pritom spočiatku to pôsobí výborne, celá prvá tretina pôsobí mimoriadne dynamicky a úderne a vyniká hlavne časť v nemocnici, ktorá je na celom filme najlepšia, len ju pokazilo nevhodné ukončenie. Ale potom to už upadne, dej nie je dostatočne zaujímavý a hlavne gradovaný, tu som len neustále čakal, kedy sa už začne rozbiehať a potom len náhle príde finále, ktoré je ale tiež len priemerné a už je koniec. A celkom sklamaním sú aj postavy, aj napriek tomu, že sa jedná o pokračovanie predchádzajúceho príbehu a teda sa ďalej venuje preživším postavám, ktoré som si vtedy pomerne obľúbil ma už tu ani moc nebavili. Vedľajšie postavy, ako psychológ Malcolm McDowell alebo šerif Brad Dourif sú bez najmenších problémov, ale obzvlášť hlavná hrdinka je už len neuveriteľne otravná teenagerka a všetky scény s ňou, teda s výnimkou tej záverečnej by som najradšej vystrihol. Ale čo sa týka sanotných vrážd, tak tu Zombie očakávane nesklamal. Vadí mi na nich len to, že väčšina z nich nemá pre hlavný dej vôbec žiadny význam, keďže sa jedná len o bezmenné obete ďaleko od hlavných hrdinov, ale inak sa im nedá moc čo vytnúť, je ich pomerne dosť a opäť pôsobia nadmieru brutálne. A vynikajú hlavne úvod so sanitkou, likvidácia pytliakov alebo časť v striptízovom klube. A režijne je to stále nadmieru kvalitná práca, Zombie zvláda vizuál, ale aj svoju špecifickú atmosféru. Takže celkovo si myslím, že aj tento druhý Halloween sa pomerne vydaril a tie doplnkové psychologické prvky filmu nakoniec ani vôbec neublížili, len by jednoducho potreboval trochu zaujímavejší dej, lepšiu hlavnú hrdinku a zmeniť pomer vrážd, keďže tých samoúčelnejších je tu viac, než tých, ktoré majú pre dej aj nejaký význam. Ale celkovo je to určite žánrový nadpriemer. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 33,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama