Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi hodně dlouho ležel v obýváku. Vůbec se mi do něj nechtělo tak nějak jsem se bál že přes všechny ty pochvaly to bude nudná srajda podobná všemu co se dneska točí. Nebyl jsem daleko od pravdy ale tenhle film má něco navíc. Po dlouhý době tu byly postavy kterým bych věřil. Navíc jsem se po dlouhý době nachytal jak na postavu mluvím aby někam nechodila. Nicméně film se mi hodně líbil, je dostatečně krvavej, má dobrý herce, dokonce má i zajímavého vraha. Co bych asi nejvíce vytknul byl konec kterej se prostě nepovedl. Druhý díl Collection si nechám ale na někdy dýl, zase se bojím že si zkazím dojem. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedená a napínavá podívaná, kde mě opět lezlo krkem (jak bývá u těchto filmů zvykem) scénáristické klišé a místy nelogické a otravné chování postav. Když logiku necháte stranou tak máte o zábavu postaráno… mnoho krve, vnitřností, mučení a také to napětí dělá z tohoto mysteriózního filmu slušnou podívanou, jen konec mě připadal jak vtipný, tak i těžce předvídatelný. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Collector je prvý režijný počin jedného z dvojice scenáristov sérií Saw a Feast a skoro scenáristov nového Hellraisera. Treba povedať že réžia mu ide od ruky (v tom dobrom zmysle) a i čo sa týka scenára sa tvorca predviedol v zatiaľ najlepšom svetle. Collektor disponuje feelingom Hellraisera i Saw sérii a scenár, kde hlavným hrdinom je lupič, ktorý pri svojom záťahu pristihne rodinu domu v rukách vraha, ktorý ich mučí tými najdrastickejšími spôsobmi a popritom v celom dome ponastavoval smrteľné pasce, je dostatočne lákavý. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)
  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)

Reklama

Reklama