Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

genetique 

všechny recenze uživatele

Road-zombie-movie so skvelo namiešaným pomerom humoru a horroru, skvelým výberom hercov a nekompromisne úderným soundtrackom. Keď ma v úvodných titulkoch naštartoval song From Whom the Bell Tolls od mojich obľúbencov z Metallicy, tak som niekde v kostiach cítil, že ma čaká skvelá zábavná jazda, čomu nasvedčuje aj umiestnenie v imdb rebríčku. Miešanie zavádzajúcich romantických sračiek si však Amíci nemohli odpustiť, a keď im to doma ľudia žerú, tak budiš, ale mne to už jednoducho nešmakuje. Na to majú právo len Angláni, len v tom je citeľný rozdiel medzi týmto filmom a jeho mladším zrkadlovým odrazom, ktorým je neprekonaný Shaun of the Dead. Piata hviezdička tak unikla filmu len o vlások, ale ja som bol rád, že môj zrak mu neunikol a bol som naozaj spokojný. A keďže kvalitných zombie masakerov je dnes ako šafranu, tak sa z neho predsa musíme tešiť a užívať si aj maličkosti. Woody 'Tallahassee' Harrelson by o tom vedel rozprávať. 85%. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jaké tři hodnoty jsou pro každého zdravého a úspěšného muže v životě nejdůležitější? Je to kamarádství, ženy a práce; či, chceme-li jít k podstatě věci, homosexuální, heterosexuální a asexuální láska k věcem a lidem kolem nás. Hlavní hrdina Zombielandu, ostýchavý geek, ani jedno z trojího nemá, nicméně postupně vše nabývá: kamaráda nalezne ve Woody Harrelsonovi, ženu v Emmě Stone a práci v zabíjení zombíků. Zombieland zcela jistě není typickým hororem, žánrem, který zpravidla odráží noční můry v dobách hospodářských a společenských krizí (kapitalisté jako upíři z Drákuly vysávající dělníky za Velké hospodářské krize, nebo zmutované monstrum Godzilla zrozené z hirošimských traumat), nýbrž do sebe zapouzdřeným a z důvodu geekova pobývání ve virtuálním prostoru s realitou rozkmotřeným filmem, vykreslujícím iniciační fázi puberťáka na přechodu k dospělosti, tj. psychologický vývoj postavy, která se z outsidera stává insiderem. Zombieland, ona bezútěšná provizorní krajina, není pro hlavní postavu noční můrou, ale splněným snem, který si osobně vyprojektoval, včetně „desatera“ pro NE-přežití ostatních, a který přes ichformu kontroluje: disneylandem, ve kterém se přemisťuje mezi různými druhy umělých atrakcí, potká komiksového hrdinu a sám přebírá vlastnosti kreslených postaviček. Závěrečná sekvence v zábavným parku je pak takzvanou „mise en abyme“, kdy určitá minimální část díla zobrazuje a odráží jeho celek. Zombieland představuje extrémně nevybíravou podobu vzdoru mládeže vůči dospělým a světu vůbec: perverzní fantasii, v níž jsou svévolně jednající autority svrženy a suverénem se stává každý jednotlivec sám pro sebe, jak s tím např. počítá Kantova etika, díky čemuž nemusí mladík soupeřit o dívku a kamarády s ostatními, protože jsou k jeho radosti všichni mrtví, počítaje v to i ostrahu kvelbu. (-spoiler-) Žánrový předěl mezi komedií a hororem opisuje geekův osobní předěl mezi simulací a životem; vypořádání se s fobiemi mezi sebou však oba vztahy prohazuje: konečně je život krásný a smysluplný a nedávné geekovské vegetování snad nadobro zmizelým hororem. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Převrat v žánru ani bezprecedentní zábava se nekoná. Sled více či průměrně zábavných epizod, jako bonus Bill Murray a Woody Harrelson. Soumrak mrtvých byl lepší komedie, Úsvit mrtvých lepší střelnice. Přitom postavy jsou celkem sympatický (i když těch všechnomožnýfóbickejch vápenek od kompu už bylo trochu moc - ovšem je to zjevně cílová skupina, zabij si svou zombie a získáš kočku co o tebe jinak nezavadí), začátek je dobře rozjetej (pravidlo o dobrý kondici rulez - dvě kolečka kolem parkoviště) a pár dobrejch nápadů se rozhodně najde. Jenže místy ty pokusy o co nejvtipnější zabití zombíka sklouzávají trochu k samoúčelnosti a v dlouhejch pasážích se prakticky nic neděje - resp. je to až moc na pohodu. Jako taková jednohubková oddychovka film funguje dobře, ale nic víc (na druhou stranu ani nic míň). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Slávu provolávající zámořské ohlasy sice chápu, ale odmítám se k nim přidat. Zombieland totiž jede tak na půl plynu, i když by s klidem mohl 85 minut tlačit pedál skrz podlahu. Nápady ze soudku černohumorného tvůrci vysypou během úvodních titulků, aby se pak hodinu víceméně nic nedělo, dojelo se k B. M. a pak do zábavního parku. Sem tam se vzpomene popkultura (Facebook, herci, filmy), občas se přeladí do videoherního módu (jízda na horské dráze je datadisk Painkillera), ale opravdu málokdy se vynoří něco opravdu kulervoucího, co bych nevypustil z hlavy navěky a chtěl si kvůli tomu snímek pouštět znovu… na to mi vlastně stačí trailer. PS: Woody Harrelson patří k absolutně nej frajerům roku, o tom žádná. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatické hlavní postavy, kopec srandy a eye-candy zpomalovačky na rozstříkávající se krev. Co si přát víc? Woody Harrelson je za božana a Jesse Eisenberg hodně příjemně překvapil. Zombíci tady nejsou za bubáky takže ne horor, ale možná komedie roku. Musíš se umět radovat z maličkostí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. září 2009 na Austinském FF. (Varan)
  • Columbus (Jesse Eisenberg) používá zbraň IGA Coach 12 Gauge Shotgun. V titulcích na začátku filmu má muž v obleku zbraň Norinco Type 84 ráže 5.56x45mm. Wichita (Emma Stone) nepoužije ani jednou svou zbraň Walther PPK ráže .380 ACP a nikdo nepoužije zbraň Benelli M4 Super 90 ráže 12 gauge, kterou našli Tallahassee (Woody Harrelson) a Columbus (Jesse Eisenberg) v tašce na zadním sedadle auta. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama