Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (493)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemůžu si pomoct,ale ačkoliv sem dle kritik očekával těžký průser,jsem nakonec poměrně překvapen.Mám rád Vorla,mám rád jeho místy přeťáplou stylizaci a mám rád 90% herců,kteří se v Miliardářovi objeví.Je pravda,že některé výkony sou na hranici (někdy za hranicí) karikatury (Šteindler),nebo snesitelnosti (Sedláková),ale jako celek se mi Miliardář poměrně líbil.Nejsmutnější tak na konec je fakt,že podobná zvěrstva se v reálu opravdu dějí... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ti někdo dělá problém, udělej mu problém a nebude ti dělat problém..... Co to tam ty lidi dělaj? Matanoha je matanožnej a ti ostatní…… mluví jako idioti a stejně tak se i chovaj. Ta rosnička (K.Sedláková), to je ale kráva! Tomáš Vorel vynalezl novej styl: natočil parodii na film, který zrovna natáčí…..že to nechápete. Neva. Cikán zůstane cikánem. PŘÍBĚH * HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte že? Film vznikl na motivy stejnojmenného románu Martina Nezvala. Tento pán napsal také knihu Únos zpěvačky. Doufám, že to nikdo nezfilmuje! ()

Reklama

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Vorel není žádný troškař. Milionář mu zřejmě nestačí a tak se vytasil rovnou s miliardářem. Udělala jsem velkou chybu, že jsem se při filmu rozhodla večeřet. Ona ta večeře se mi totiž málem stala osudnou. Z úleku nebo respektive z údivu mi zaskočilo sousto v krku. Po této zkušenosti už radši u žádného Vorlova filmu jíst nebudu. Nemuselo by se mi to vyplatit. ()

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

Vůbec mně to nepřišlo špatné, spíše kontroverzní. Jasně, že to není normální český film, ale upřímně "normální český film" se taky někdy přejí a je potřeba to osvěžit něčím novým nebo spíše jiným a pokud přistoupíte na režisérovu hru, můžete se celkem obstojně bavit. Herecky to velmi dobře táhne Tomáš Matonoha, Jiří Mádl dobře ustál svou roli primárního s*áče a velmi mě překvapil Josef Carda, který by měl konečně dostat ve hraném filmu trochu větší prostor (komouš z Rebelů byl moc jednoduchý). ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Největším problémem i neštěstím tohoto filmu je použití sklepáckého přehrávání, které má svoje kouzlo na pódiu Dobešky. Na filmovém plátně ale dochází ke střetu, zvláště při tak závažném tématu, jaký film pokrývá. Drama ovlivňování médií a korupce v nejvyššíh patrech české politiky se tak stává nechtěnnou parodií na sebe sama. Dávám tři hvězdičky, protože si dokážu představit, jak by tento příběh a takto zahraný vyzněl na divadelních prknech. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film je prvním českým snímkem natočeným na vysoce kvalitní digitální kameru Red One 4K, kterou si režisér Tomáš Vorel a kameraman Marek Jícha nemohou vynachválit. Snímaný obraz je ovšem natolik kvalitní, že výrazně vzrostly nároky například na pečlivost líčení a někteří si herci si museli nechat narůst pravé vousy, protože ty nalepené by šly ve filmu snadno poznat. (Niktorius)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)
  • Ačkoliv film koprodukovala televize Prima, tak studio a redakce fiktivní TV ONE byly natáčeny v prostorách TV NOVA a jejich dekoracích. (Bernyz)

Reklama

Reklama